Količina:

0


Znesek:

0,00

Kapitan Lev in nevihtna harmonika (pravljica + notno gradivo)

9789619469606, 9790709063130

Kapitan Lev in nevihtna harmonika (pravljica + notno gradivo)
  • Redna cena:

    33,00 €

  • Popust:

    1,65 € (5%)

  • Spletna cena:

    31,35 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pustolovska zgodba, 26 lahkotnih skladb za harmoniko in 26 nemirnih risb.
Besedilo je v slovenskem in italijanskem jeziku.


Kapitan Lev in nevihtna harmonika vsebuje 24 skladb za harmoniko z melodičnimi basi in dve skladbi za komorno igro. Ena je duo za violino in harmoniko, druga pa skladba za več izvajalcev s tolkali.

Skladbe so raznolike, agogične in tehnične oznake so izziv mladim glasbenikom. Njihovo domišljijo bo vzpodbudila, izvedbo pa obogatila pustolovska zgodba o mornarjih in piratkah, ki so v realnem življenju učenci Glasbene šole Koper. Notni tekst ni v sosledju od lahkega k težkemu, saj sledi zgodbi. Čudovite risbe so delo ilustratorke Silvie Leghissa iz Trsta. Prejmete torej kar tri lepe stvari v eni knjigi: zgodbe, risbe in note.

"Povezovanje pravljice z glasbenimi ilustracijami je izjemno pomembno za razvoj vsakega otroka, ker se od samega začetka pouka harmonike razvija domišljija v povezavi s čustvenimi doživetji. Pravljica Kapitan Lev in nevihtna harmonika pritegne otrokov interes in zanimanje, glasbeni primeri pa še bolj poglobijo in bogatijo njegovo notranjo percepcijo. Razen tega, otrok že od samega začetka glasbenega izobraževanja razvija sposobnosti povezovanja besede in glasbe, ter se na najboljši način uči 'glasbene govorice'." - Slavko Magdić, prof. harmonike in dirigent na SGBŠ Maribor; Maribor, oktobra 2019Mehka vezava s spiralo, 21 x 29,8, 107 strani.