Alma (zbirka Nobelovi nagrajenci) - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Alma (zbirka Nobelovi nagrajenci)

Alma (zbirka Nobelovi nagrajenci)
 • Redna cena:

  27,90 €

 • Popust:

  1,39 € (5%)

 • Spletna cena:

  26,50 €

 • ISBN:

  9789612615246

 • Avtor:

  Jean-marie Gustave Le Clezio

 • Založba:

  Didakta

 • Datum izida:

  22.01.2020

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Dve zgodbi, dva časa, ena zgodovina. Jérémie je mlad moški, ki pride na Mavricij z namenom, da bi bolj podrobno raziskal življenje izumrlega ptiča dodoja, Dominique - Dodo pa je fant z otoka, z boleznijo, ki mu razžira obraz in zaradi katere je obsojen na življenje na robu družbe.

Skupna točka obeh moških je Alma, nekdaj cvetoče posestvo Felsnovih na Mavriciju in obenem nema priča družinskega in otoškega propada, neizogibno povezanega z zgodovino, zaznamovano s suženjstvom, izkoriščanjem in iztrebljanjem.

Trda vezava, 20 x 14 cm, 320 strani.

O AVTORJU:
J. M. G. Le Clézio (1940) je eden najbolj znanih sodobnih francoskih pisateljev, ki je leta 2008 prejel Nobelovo nagrado za književnost. Le Clézio je živel na različnih delih sveta, med drugim tudi na Mavriciju, od koder prihajajo njegovi stari starši. Njegovi romani izpostavljajo raznolikost kultur v različnih časih ter obenem odražajo kritičnost do prevlade zahodne civilizacije oziroma do moderne potrošniške družbe.