Opraviti z Eddyjem (fabula 2020), FABULA 2020 - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica ne omogočamo plačila po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartica, PayPal).
Količina:

0


Znesek:

0,00

Opraviti z Eddyjem (fabula 2020)

FABULA 2020

Opraviti z Eddyjem (fabula 2020)
 • Cena:

  10,00 €

 • ISBN:

  9789612846121

 • Avtor:

  Édouard Louis

 • Založba:

  Beletrina

 • Datum izida:

  19.02.2020

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Opraviti z Eddyjem je roman o odraščanju v majhnem industrijskem kraju na severu Francije, v kraju brez milosti, kjer okolica potolče vse, kar je drugačno. Eddy, ki bo pozneje postal Édouard, se skuša prebiti skozi nasilje vrstnikov in družine pa tudi skozi strukturno nasilje, revščino, ki radikalno zaznamuje njegov obstoj. Čeprav se na prvi pogled zdi, da gre za avtobiografski roman, je podton vseskozi političen. Pripoveduje o tem, kaj pomeni biti deprivilegiran: v socialnem, kulturnem, spolnem ali ekonomskem smislu.

Mehka vezava, 18 x 11, 180 strani.

»Roman Opraviti z Eddyjem ni le etnografsko osupljiv. Je izjemna zgodba o drugačnosti in odraščanju, ki je mnogo bolj realistična od večine.« - The New York Times

»Precizno ... Briljantno ... Uničujoča emocionalna moč.« - The New Yorker

O AVTORJU:

Édouard Louis (1992) je bržkone najslavnejši pisatelj generacije, rojene v devetdesetih letih, francoski čudežni deček, čigar literarni prvenec Opraviti z Eddyjem je preveden že v več kot trideset jezikov. Eddyju sta sledila še dva romana, ki sta bila mednarodno prav tako zelo uspešna, Zgodovina nasilja je zaživela tudi kot odrska priredba (praizvedba v režiji Thomasa Ostermeierja, Schaubühne Berlin 2018), ki je bila uprizarjana po celem svetu, tudi v Sloveniji (Ivica Buljan, 2018). Kar je Didier Eribon med teoretiki in Xavier Dolan med filmarji, je Edouard Louis med sodobnimi literati. Politično precizno, intelektualno prepričljivo in emocionalno osupljivo delo.