Julian Assange: neavtorizirana avtobiografija - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Julian Assange: neavtorizirana avtobiografija

Julian Assange: neavtorizirana avtobiografija
 • Redna cena:

  17,95 €

 • Popust:

  0,90 € (5%)

 • Spletna cena:

  17,05 €

 • ISBN:

  9789612741006

 • Avtor:

  Julian Assange

 • Založba:

  Sanje

 • Prevajalec:

  Erik Majaron

 • Datum izida:

  10.02.2020

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Izjemno in po krivici spregledano delo o morda najvplivnejši osebnosti našega časa na zahodni polobli: človeku, ki je zamajal imperij. Biografija, ob objavi katere je Roger Waters, frontman Pink Floydov, izrekel naslednje besede: "Sram me je, da sem Anglež. Juliana Assangea pred našimi očmi ubijajo."

Knjiga je podrobna prvoosebna pripoved, v kateri avtor predstavi svoje nenavadno otroštvo, dobo odraščanja, v kateri se je razvil v vrhunskega hekerja, svoje prve aretacije in sodne procesae, zatem pa tudi študija in postopnega razvoja ideje, ki je danes znana pod razvpitim imenom Wikileaks. Nastala na podlagi niza intervjujev, ki jih je z avtorjem posnel ugledni škotski pisatelj Andrew O'Hagan. Kot je splošno znano, je Julian leta 2011, tik pred objavo knjige, odstopil od avtorizacije in s tem dovoljenja za objavo – s pojasnilom, da gre za preveč osebno izpoved.
Ker je bila pogodba že podpisana in honorar že izplačan, se je založba Canongate avtorjevemu nasprotovanju navkljub knjigo vseeno odločila priobčiti. Založba Sanje je tedaj iz lojalnosti do Juliana tudi sama odstopila od namere, da v slovenščino prevede in objavi knjigo. Šele leta kasneje smo izvedeli, da se je Julian za to drzno potezo odločil tudi zato, ker mu avtorizacija in objava dela lahko škoduje pri sodnih postopkih, ki jih zoper njega razpisujejo predstavniki prav tistih držav, katerih osupljivo koruptivnost in kriminalno delovanje je Wikileaks razkrival. Tako smo na knjigo ponovno natančno prebrali, jo zagledali v novi luči ter prepoznali njeno izjemno vrednost.

Po dramatičnem dogajanju v Veliki Britaniji – sramotni aretaciji Juliana Assanga v Ekvadorski ambasadi, ki predstavlja dejanje brez presedana v zgodovini, ter po njegovem zaprtju v najbolj varovani zapor v Veliki Britaniji, zloglasni Belmarsh – smo se odločili, da knjigi kar najhitreje utremo pot do bralcev.
Na Sanjah smo prepričani smo, da gre za izjemno pomembno knjigo, ki nam pomaga razumeti etični naboj in neodložljivo nujnost boja proti korporativizmu, korupciji, neoliberalizmu, ki zadobiva vse bolj odkrite oblike fašizma brez primere.

Mehka vezava, 16,0 cm x 24,0 cm, 340 strani.

MEDIJSKI ODZIVI:
"Sram me je, da sem Anglež. Juliana Assangea pred našimi očmi ubijajo." – Roger Waters, aktivist in frontman skupine Pink Floyd

"... knjiga, ki me je zaznamovala za vse življenje." – Sudheer Madhava, Goodreads

"Preberite to knjigo! Je izjemni obračun glasu izjemnega človeka." – Peter Craven, The Drum

"Presenetljivo razkrivajoče. Pomaga nam razumeti izjemen prispevek Juliana Assanga in Wikileaksa naši dobi ter pomembnost načela svobodnega tiska." – Observer

"Te dni sem govoril z Julianom Assangeon. Psihološka tortura zoper njega je presegla vse meje. Ostaja izoliran v majhni samici, večinoma 23 ur dnevno, odrekajo mu osnovno gibanje. Dodatno je shujšal. Britanija 2019." – John Pilger