Količina:

0


Znesek:

0,00

Drožomanija (3.izdaja)

knjiga o peki kruha in peciva z drožmi

Drožomanija (3.izdaja)
 • Drožomanija (3.izdaja)
 • Drožomanija (3.izdaja)
 • Drožomanija (3.izdaja)
 • Drožomanija (3.izdaja)
 • Drožomanija (3.izdaja)
 • Drožomanija (3.izdaja)
 • Drožomanija (3.izdaja)
 • Drožomanija (3.izdaja)
 • Redna cena:

  29,99 €

 • Popust:

  3,00 € (10%)

 • Spletna cena:

  26,99 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Prva slovenska knjiga o peki kruha in drugih dobrot z drožmi DROŽOMANIJA avtorice Anite Šumer je po treh razprodanih nakladah ponovno natisnjena. Četrto izdajo je avtorica dopolnila s tremi novimi poglavji, fotografijami in ilustracijami, osvežena pa je tudi njena grafična podoba. Najboljša knjiga o kruhu za leto 2019 na svetovnem kulinaričnem izboru Gourmand World Cookbook Awards (nagrajena tudi za zbiranje dobrodelnih sredstev). V Sloveniji prodanih že več kot 4000 knjig!

Ponatis najhitreje razprodane in najobsežnejše slovenske knjige o peki z drožmi! Anita Šumer, svetovno znana pekovka z drožmi ali kislim testom, razkriva svoje znanje in recepte. Drožomanija je na 304 straneh najobsežnejša in prva slovenska knjiga o peki z drožmi, edinstvena pa je tudi, ker v njej najdete tudi ideje za kuho z drožmi. Na koncu knjige je dodan Indeks sestavin in ključnih besed v knjigi, ki omogoča lažji in hitrejši pregled vsebine knjige.

Zelo primerna je za začetnike, ki so se z drožmi začeli spogledovati, prav tako pa bodo nad njo navdušeni tudi »mojstri« peke z drožmi. Zaradi droži ali domačega kvasa so pekovski izdelki lažje prebavljivi, dolgoobstojni, imajo nižji glikemični indeks, so okusnejši in bolj nasitni. Med več kot 45 preprostimi, vsakdanjimi in prazničnimi recepti, ki temeljijo na slovenski prehransko-kulturni dediščini, boste v knjigi našli recepte za ržen kruh, preprost bel kruh, koruznega, ajdovega z orehi in sadnega, potico, buhteljne, krofe ter mnoge druge.

V prvem delu knjige pa boste spoznali pot od žita do droži, napotke za prvo in uspešno peko kruha ter drugih dobrot. V knjigi so podrobno opisani in slikovno prikazani postopki priprave in peke z drožmi: od tehtanja, zamesa, gnetenja, oblikovanja, zarezovanja do peke. Knjiga Drožomanija vas popelje v zdrav svet peke z drožmi na preprost način, fotografije in ilustracije pa vam bodo pričarale vonj in okus »drožastih« dobrot.

- več kot 300 strani, več kot 45 receptov
- najhitreje razprodana knjiga o peki kruha, 1. izdaja v 3 mesecih
- slovenska zmagovalka na tekmovanju Gourmand World Cookbook Awards v 2 kategorijah (”kruh” in ”zbiranje dobrodelnih sredstev”) in uvrstitev v finale

Trda vezava, 19,0 x 25,0 cm, 282 strani.

OGLEJTE SI kratki dokumentarni film o drožomaniji, ki je nastal v angleški produkcijski hiši JRVisuals:O PRVI KNJIGI:


Knjiga Drožomanija svetovno znane pekovske mojstrice Anite Šumer je prvič izšla 7. decembra 2017. V treh mesecih je bila razprodana, prvi ponatis druge izdaje je na voljo od 20. februarja 2019. Knjiga tudi v ponatisu ohranja svoj dobrodelni namen, saj sta od vsakega prodanega izvoda 2 € namenjena 6-letni Lizi s cerebralno paralizo za njene terapije.

O KNJIGI IZ MEDIJEV:

- odprtakuhinja.delo.si: odprtakuhinja.delo.si/...
- www.dnevnik.si: www.dnevnik.si/...
- okusno.je: okusno.je/...
- govorise.metropolitan.si: govorise.metropolitan.si/...
- mariborinfo.com: mariborinfo.com/...
- www.koroskenovice.si/... www.koroskenovice.si/...

O AVTORICI:

Anita Šumer pripravlja kruh in druge dobrote z drožmi že od leta 2012. V svetu je postala znana, ko je svoje dobrote oktobra 2016 začela deliti na Instagramu @sourdough_mania, kjer ima po dobrih treh letih več kot 71.800 sledilcev z vsega sveta (20. 11. 2019). Peko z drožmi poučuje doma in v tujini. Njeni tečaji so hitro razprodani in zelo iskani, do zdaj je poučevala na Portugalskem, v Rusiji, na Jamajki, Tajskem, v Singapurju, na Hrvaškem, v Angliji in na Nizozemskem. Ustanovila je prvo slovensko Facebook skupino Drožomanija (peka z drožmi), ki združuje že več kot 9500 ljubiteljev, drožoljubov.

V njej deli znanje med vse ljubitelje peke z drožmi in tiste, ki to postajajo ali si želijo postati. Svoje znanje želi približati vsem, ki bi se želeli naučiti vse o drožeh in njihovi uporabi, saj z njimi narejeni pekovski izdelki niso le lepi, temveč tudi zdravi in okusni. Knjiga Drožomanija vsebuje vse, kar je treba vedeti o čudovitem, zdravem in slastnem svetu peke z drožmi.