Moj svet sredi oceana - 32 dni jadranja čez Pacifik, 32 dni jadranja čez Pacifik - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Moj svet sredi oceana - 32 dni jadranja čez Pacifik

32 dni jadranja čez Pacifik

Moj svet sredi oceana - 32 dni jadranja čez Pacifik
 • Redna cena:

  18,00 €

 • Popust:

  0,90 € (5%)

 • Spletna cena:

  17,10 €

 • ISBN:

  9791220569910

 • Avtor:

  Jasna Tuta

 • Založba:

  Samozaložba

 • Datum izida:

  01.12.2019

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Jasna Tuta je svojo mladost preživela na morju in več kot deset let poučevala jadranje v domačem klubu. Njeno prejšnje življenje je bilo podobno našemu: služba, stanovanje, vožnja z avtomobilom in plačevanje položnic. Nekega dne je ugotovila, da ni srečna. Ko je spoznala Ricka, je odkrila svet, za katerega sploh ni vedela, da obstaja. Pred šestimi leti je postal njen stalni naslov bivanja jadrnica. Od takrat jadra skozi življenje.

2. aprila 2014 sta z Rickom dvignila sidro njune jadrnice Calypso v mehiškem mestu La Paz ter se podala v Tihi ocean. Cilj njune plovbe je bil tropski otoček Hiva Oa v Francoski Polineziji. 32 dni nista videla kopnega. Njun vsakdan ni bilo podoben našim romantičnim predstavam sončenja v bikinkah in pitja koktajlov na premcu jadrnice. Njun dan je bil sestavljen iz dela, spanja in prehranjevanja. Vsakih šest ur sta se izmenjevala na straži, medtem je drugi spal. Jasna nam v svojem dnevniku zaupa svoje želje in strahove. Zaveda se, da je jadrnica le drobna pikica sredi vsemogočnega oceana. Jasna pravi, da si vsakdo lahko privošči takšno življenje, imeti mora "le" pogum. Rick in Jasna ga imata med vsemi konzervami, škatlami, vrečkami in jadri dobršno mero vedno s seboj.

Mehka vezava, 25 x 19 cm, 150 strani.

AVTORIČINA BESEDA:

"Z veseljem oznanjam, da je moje najnovejše pisanje dobilo obliko knjige! Ima obliko dnevnika, skozi katerega delim svoje doživljanje 3000 milj dolge plovbe čez Tihi ocean, od Mehike do Polinezije. V njej pišem o vsem, kar se nama je zgodilo, o lepem in grdem, o neizmerni sreči in popolni grozi. Knjiga je namenjena tako jadralcem kot tistim, ki še nikoli niso stopili na jadrnico. To namreč ni samo knjiga o jadranju, njeno bistvo so izzivi, težave, odločitve in strahovi, s katerimi se srečujemo čisto vsi.
Knjigo je uredil moj dober prijatelj Mitja Tretjak, oblikovala pa jo je moja nadarjena sestra Tanja."

ODLOMEK IZ KNJIGE:

"Bistvo jadranja ne bi smelo biti prispeti do cilja, ampak uživati na poti do njega: izkoriščati sile narave sebi v prid; se predati vetru, namesto da bi se z njim borili (kar včasih pomeni spremeniti cilj); se izgubiti v neskončni modrini in postati del nje ... Dokler sem jadrala, da bi kam dospela, je bilo mučno. Še posebno takrat, ko je zmanjkalo vetra. Sčasoma pa sem le vzljubila pot in od takrat je zame hitrost postala nepomembna."