Količina:

0


Znesek:

0,00

Zrelost: Biti to, kar ste, je odgovornost

Vpogledi v nov način življenja

Zrelost: Biti to, kar ste, je odgovornost
 • Redna cena:

  21,70 €

 • Popust:

  1,09 € (5%)

 • Spletna cena:

  20,62 €

 • ISBN:

  9789617090260

 • Avtor:

  OSHO

 • Založba:

  Primus

 • Datum izida:

  02.03.2020

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Eden od največjih duhovnih voditeljev dvajsetega stoletja nas v tej knjigi spodbuja, naj sprejmemo značilnosti življenja v zrelih letih. V kulturi, obsedeni z mladostjo, in odločeni, da se je treba za vsako ceno izogniti starosti, si ta knjiga drzne postaviti vprašanje, ki je bilo tako rekoč pozabljeno v dobi viagre in lepotnih operacij. Kakšne koristi utegne prinesti sprejemanje naravnosti procesa staranja, namesto da se skušamo oklepati mladosti in njenih užitkov vse do groba?

Osho nas opomni na razliko med odraščanjem in staranjem. Tako v naših odnosih z drugimi kot pri uresničevanju naših lastnih usod nas opominja na užitke, ki jih lahko prinese samo prava zrelost. Očrta deset poglavitnih ciklov rasti v človeškem življenju, od sveta nase osredotočenega predšolskega otroka do razcveta modrosti in sočutja v starosti.

Osheva navihana humornost je rdeča nit te knjige, tako kot poglobljeno sočutje in razumevanje, da se pustimo nadvse hitro zamotiti in zanemarimo globlji pomen in poslanstvo življenj – torej razcvet naše lastne enkratnosti in zrelosti, prežet s sposobnostjo praznovanja in doživljanja veselja. Knjiga spada v OSHO-vo zbirko Vpogledi v nov način življenja.

Mehka vezava, 14,0 x 22,0 cm, 173 strani.

O AVTORJU:

OSHO je eden od najbolj znanih in najbolj provokativnih duhovnih učiteljev dvajsetega stoletja. V sedemdesetih je vzbudil pozornost mladih Zahodnjakov, ki so želeli izkusiti meditacijo in preobrazbo. Četrt stoletja po njegovi smrti leta 1990 se vpliv njegovih naukov širi, tako kot krog njegovih bralcev vseh starosti in z vseh koncev sveta. »Nihče ni višji in nihče ni nižji, nihče ni večvreden, nihče manjvreden. Vsakdo je neprimerljivo edinstven.« »Ko ste enkrat čisti in jasni, potem vidite neznansko ljubezen, ki se zliva k vam od vsepovsod.«