Količina:

0


Znesek:

0,00

Prave pošasti ogrožajo naš planet

Prave pošasti ogrožajo naš planet
  • Prave pošasti ogrožajo naš planet
  • Redna cena:

    23,90 €

  • Popust:

    1,20 € (5%)

  • Spletna cena:

    22,70 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Po našem planetu se potepajo pošasti: letijo nam nad glavami, živijo v morskih globinah in se celo skrivajo v kanalizaciji. Povzročajo nevihte, izsušujejo reke in jezera ter preganjajo živali.

Ogromni SMET KONG, smrdljivi SMOGOZAVER, lepljivi MASTNI BEHEMOT, neskončni URBANI RASTOZAVER in druge hudobe zares obstajajo, iz vsakega kotička lezejo v naš svet ter grozijo, da ga bodo zasedle! Odkrijmo, kako lahko preživijo, in spoznajmo njihove šibke točke. Potem pa hitro na delo. Preprečimo jim, da bi jim uspelo, in rešimo planet, na katerem živimo.

Trda vezava, 24,5 x 30,5 cm, 54 strani.

RECENZIJA MOJ MALČEK:

"Odkar je otroška okoljska aktivistka Greta Thunberg dvignila na noge »navadne« ljudi po vsem svetu, še posebno pa mlade generacije, je jasno, da so prav mladi in otroci os, ki lahko premakne planet, še preden se odvrti v pogubo. In prav je tako, ker ta svet ne pripada odraslim, ampak je dediščina mladih in njihovih otrok. Slikanica zanimivo, nazorno in privlačno predstavlja sicer neprikupno temo okoljskih onesnaževalcev. Pravi jim »prave pošasti«. Njih bi se morali bati, njih bi morali premagati!

Slikanica je pravi pošastni bestiarij. Prva v njem je Ozonska kača. In ker se pošasti predstavljajo same, zlobna kača pove, da izsesava ozonski plašč, ki ščiti Zemljo pred škodljivimi ultravijoličnimi žarki. Jezi se, ker so ljudje pred kratkim opazili njeno namero in prepovedali kloro-fluoro ogljike ali pline CFC, ki so se prej uporabljali, na primer v pršilkah in hladilnikih. Toda boj še ni končan in kača napove, da ne bo odnehala zlahka… Borec proti pošastim na robu strani najde kartico, podobno igralnim kartam, posejano s simboli.

Simboli mu povedo, kako se lahko proti Ognjeni kači bori, na primer z nakupovanjem trajnostnih izdelkov, in s čim ji ljudje omogočamo rast, na primer s
tovarnami, ki izpuščajo toplogredne pline. Druge pošasti slikanici v so: Ozračni zmaj, Kislomorski zmaj, Gozdožerec, Cestna kača, Urbani Rastozaver, Svetleči duh, Hrupna ptica, Smogozaver, Demon kislega dežja… Vseh pošasti je 22. Namen slikanice je, da otroci izvedo za šibke točke pošasti in nato ravnajo tako, da bo Zemlja pred njimi varna. Toplo priporočam!"

(Maja Črepinšek)