Količina:

0


Znesek:

0,00

Pogovarjanje z neznanci: Kaj moramo vedeti o ljudeh, ki jih ne poznamo

Pogovarjanje z neznanci: Kaj moramo vedeti o ljudeh, ki jih ne poznamo
  • Redna cena:

    24,90 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,66 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Nova knjiga avtorja uspešnic Prebojniki in David in Goljat! Zakaj gredo naši odnosi z neznanci tako pogosto v tako napačno smer?

- Kako je lahko Fidel Castro tako dolgo prinašal naokoli ameriško agencijo CIA?
- Zakaj je bil britanski premier Neville Chamberlain prepričan, da lahko zaupa Adolfu Hitlerju?
- Zakaj so spolna nadlegovanja v takem porastu?
- Ali nas televizijske serije narobe učijo o načinu komuniciranja z drugimi, predvsem tistimi, ki jih ne poznamo?

Knjiga Pogovarjanje z neznanci je še ena izjemna Gladwellova intelektualna pustolovščina, ki je obenem izzivalen, ponekod pa tudi kontroverzen sprehod skozi zgodovino, psihologijo in škandale, o katerih ste brali v zgodovinskih knjigah ali pa jih videli v vsakodnevnih novicah. Malcolm Gladwell razišče prevare Bernija Madoffa, samomor Sylvie Plath, pedofilske škandale in nepojasnjene smrti, ter nam ponudi novo razumevanje zgodb, za katere mislimo, da jih popolnoma poznamo.

Gladwell v svoji knjigi dokazuje, da je nekaj zelo narobe pri tem, kakšne strategije uporabljamo pri tem, da bi razumeli ljudi, s katerimi imamo stik. Ravno zato, ker se ne znamo pogovarjati z neznanci, to pogosto prinese konflikt in nesporazume v naše vsakdanje odnose ter ima velik vpliv na to, kako živimo v današnjem svetu.
V svoji najnovejši knjigi, ki se že vse od izida zadržuje na lestvicah najbolj prodajanih knjig, nam Gladwell ponudi napet knjižni vodnik po težavnih časih.

Mehka vezava, 21 x 15 cm, 387 strani.

O AVTORJU:
Malcolm Gladwell (1963) je že desetletje eden najbolj znanih publicistov na svetu (za znamenito revijo The New Yorker piše že od leta 1996), ki v svojih knjigah z izjemnim pripovednim talentom kombinira izsledke iz sociologije, ekonomije in psihologije z intrigantnimi zgodbami, s katerimi nas skuša spodbuditi k aktivnejšemu razmišljanju o našem pogledu na svet in vsakdanje dogajanje v njem.