Ilonika: saga o cesarju Feliksu, Saga 1. del - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Ilonika: saga o cesarju Feliksu

Saga 1. del

Ilonika: saga o cesarju Feliksu
 • Redna cena:

  19,00 €

 • Popust:

  0,95 € (5%)

 • Spletna cena:

  18,05 €

 • ISBN:

  9789619493106

 • Avtor:

  Domen Mezeg

 • Založba:

  Ilonika, založništvo in publicistika

 • Datum izida:

  25.02.2020

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Marsikaterega Slovenca so pritegnili fantazijski romani v nadaljevanjih – sage, ki nekako pod pretvezo, da opisujejo neresničen svet, pripovedujejo o stvareh in dogodkih, ki se v vseh časih dogajajo med ljudmi. Tudi avtorja Domna Mezga so. Tako zelo, da je napisal prvo slovensko fantazijsko sago z naslovom Ilonika. Saga o cesarju Feliksu.

Prvi del nove slovenske fantazijske sage je delo z bibličnim ozadjem. Bralec se znajde v fantazijskem svetu, pravzaprav v “deželah”, kot se imenuje ta domišljijski svet oziroma v največji izmed dežel, v Evliptskem cesarstvu. Zgodba je prepletena s številnimi domišljijskimi elementi in nenavadnimi situacijami, ki jih pot skozi ta svet prinaša.
Pripoved se prične s smrtjo starega cesarja, ki da svojemu prestolonasledniku na smrtni postelji popolno svobodo: lahko se odloči, da bo nadaljeval dinastijo, lahko pa vladanje opusti in se odloči živeti drugače. Na Feliksa s tem pade težka odločitev. So besede njegovega očeta dovolj, da bi s seboj končal obdobje vladanja rodbine Kadorejev, ki ji pripada?

Feliksa čaka zanimiva življenjska pustolovščina. Ves čas ga spremljamo na njegovi življenjski poti, skozi njegove ljubezenske pripetljaje, spletke v katerih se znajde. V prvem delu sage je skrita biblična zgodba o treh Kristusovih skušnjavah, ki jih na malce drugačen način kot Odrešenik doživi tudi sam.

Mehka vezava, 13,5 x 22,5 cm, 253 strani.

O KNJIGI IZ MEDIJEV: