Preobraženi : zgodnjekrščanska teologija Kristusovega spremenjenja na gori, Zgodnjekrščanska teologija Kristosovega - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Preobraženi : zgodnjekrščanska teologija Kristusovega spremenjenja na gori

Zgodnjekrščanska teologija Kristosovega

Preobraženi : zgodnjekrščanska teologija Kristusovega spremenjenja na gori
 • Cena:

  20,00 €

 • ISBN:

  9789617096392

 • Avtor:

  Jan Dominik Bogataj

 • Založba:

  KUD Logos

 • Datum izida:

  25.05.2020

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Monografija Preobraženi je podnaslovljena kot Zgodnjekrščanska teologija Kristusovega spremenjenja na gori. Metamorfora Božjega Sina kot ena najžlahtnejših ikon evangelija spada med specifične nasičene fenomene krščanstva s pleromo pomena in je kot eden najvznemirljivejših misterijev vere v Kristusa poseben topos, ki v preseganju svoje narativne vrednosti razpira neslutene duhovne dimenzije in izjemen nadčasovni transformativni naboj.

Po konceptualiziranju metamorfoze znotraj Svetega pisma ter v judovski in grško-rimski poganski literaturi, avtor oblikuje transformativno hermenevtično vizijo, v luči katere obravnava celoten korpus zgodnjekrščanske literature grške, latinske in sirske teološke tradicije prvega tisočletja, posvečene obravnavi Kristusovega spremenjenja na gori.
Sistematično se patristična transformativna vizija izrazi na več ravneh: teološki (kristološki), soteriološki in eshatološki, posebej pa v perspektivi ontologije, hermenevtike, duhovne preobrazbe in transfigurirane telesnosti.

»Potrudimo se, da bi se poučili o tem misteriju. Vzpnimo se in zrimo, bodimo spremenjeni skupaj z Njim in zažarimo skupaj z Njim. Pridružimo se Njegovemu sijaju in veličastnosti,
saj ni imel za nevredno, da je postal deležen naše revščine« - Iz predgovora Gorazda Kocijančiča

Mehka vezava, 12,5 x 20 cm, 383 strani.

O AVTORJU:
Jan Dominik Bogataj OFM (1994) je doktorski študent patrističnih znanosti na inštitutu Augustinianum v Rimu, avtor več študij in prevodov zgodnjekrščanske literature. Za magistrsko nalogo, ki je predstavljala osnovo za to monografijo, pa je prejel Prešernovo nagrado za študente UL.