Preobraženi : zgodnjekrščanska teologija Kristusovega spremenjenja na gori, Zgodnjekrščanska teologija Kristosovega - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Preobraženi : zgodnjekrščanska teologija Kristusovega spremenjenja na gori

Zgodnjekrščanska teologija Kristosovega

Preobraženi : zgodnjekrščanska teologija Kristusovega spremenjenja na gori
 • Cena:

  20,00 €

 • ISBN:

  9789617096392

 • Avtor:

  Jan Dominik Bogataj

 • Založba:

  KUD Logos

 • Datum izida:

  25.05.2020

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Monografija Preobraženi je podnaslovljena kot Zgodnjekrščanska teologija Kristusovega spremenjenja na gori. Metamorfora Božjega Sina kot ena najžlahtnejših ikon evangelija spada med specifične nasičene fenomene krščanstva s pleromo pomena in je kot eden najvznemirljivejših misterijev vere v Kristusa poseben topos, ki v preseganju svoje narativne vrednosti razpira neslutene duhovne dimenzije in izjemen nadčasovni transformativni naboj.

Po konceptualiziranju metamorfoze znotraj Svetega pisma ter v judovski in grško-rimski poganski literaturi, avtor oblikuje transformativno hermenevtično vizijo, v luči katere obravnava celoten korpus zgodnjekrščanske literature grške, latinske in sirske teološke tradicije prvega tisočletja, posvečene obravnavi Kristusovega spremenjenja na gori.
Sistematično se patristična transformativna vizija izrazi na več ravneh: teološki (kristološki), soteriološki in eshatološki, posebej pa v perspektivi ontologije, hermenevtike, duhovne preobrazbe in transfigurirane telesnosti.

»Potrudimo se, da bi se poučili o tem misteriju. Vzpnimo se in zrimo, bodimo spremenjeni skupaj z Njim in zažarimo skupaj z Njim. Pridružimo se Njegovemu sijaju in veličastnosti,
saj ni imel za nevredno, da je postal deležen naše revščine« - Iz predgovora Gorazda Kocijančiča

Mehka vezava, 12,5 x 20 cm, 383 strani.

O AVTORJU:
Jan Dominik Bogataj OFM (1994) je doktorski študent patrističnih znanosti na inštitutu Augustinianum v Rimu, avtor več študij in prevodov zgodnjekrščanske literature. Za magistrsko nalogo, ki je predstavljala osnovo za to monografijo, pa je prejel Prešernovo nagrado za študente UL.