Količina:

0


Znesek:

0,00

Kako prestrašiti pošast (NMK 2020) (znak kakovosti Zlata hruška)

Kako prestrašiti pošast (NMK 2020) (znak kakovosti Zlata hruška)
 • Kako prestrašiti pošast (NMK 2020) (znak kakovosti Zlata hruška)
 • Kako prestrašiti pošast (NMK 2020) (znak kakovosti Zlata hruška)
 • Kako prestrašiti pošast (NMK 2020) (znak kakovosti Zlata hruška)
 • Redna cena:

  19,90 €

 • Popust:

  1,00 € (5%)

 • Spletna cena:

  18,91 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Imate pod posteljo pošast? Je debela, ima eno oko in kremplje na tacah? To bo ROBATA pošast. Kar brez skrbi, na smrt se boji godbe na pihala! Izpod postelje jo preženete z glasno koračnico. In če pošast ni ROBATA, pač pa ZOBATA ali celo KOSMATA? Dam vam dober nasvet: takoj pokličite OTONA KOBILICO!

Oton Kobilica stanuje v stolpnici sredi mesta. Ravno razmišlja o naslednjem izumu, ko ga ves prestrašen obišče sosed Filip Zajec. Pod Filipovo posteljo se je zavlekla pošast! Toda pošast ni Filipova edina težava. Tu je še razgrajač Edi Glista, ki dečku vztrajno greni življenje.

Bosta fanta kos zahtevni nalogi, ki terja veliko mero poguma in iznajdljivosti? Bosta izpod postelje uspela pregnati izjemno redek, predrzen in hudoben stvor? Bodo liter malinovega sirupa, žlica za serviranje krompirja in pesem o strašni punčki Mari res dovolj? Kaj pa nasilni Edi iz sedmega nadstropja? Le pogumno! Vsaka pošast ima svojo šibko točko.
- Še ena duhovita pustolovščina izpod peresa avtorice Groznovilce.
- Otroke bodo zabavale nenavadne in zanimive zamisli izvirnih junakov.
- Z otroškimi strahovi (resničnimi in namišljenimi) se junaki spoprijemajo preudarno, samozavestno, spretno in pogumno.
- Živahne like, zabavne pošasti in duhovite domislice spremlja dobro odmerjeno stopnjevanje napetosti.
- Odlične, izvirne ilustracije.

Trda vezava, 21,5 x 26,5 cm, 32 strani.

O AVTORICI:
Jana Bauer (1975), pisateljica in urednica, piše fantastično prozo za otroke, leta 2002 je izdala delo Izginjevalec čarovnic, 2006 V deželi medenjakov, 2011 Groznovilca v Hudi hosti, 2016 Groznovilca in divja zima, 2018 Ding dong zgodbe. Prevodi njenih del so izšli v Veliki Britaniji, na Hrvaške, na Poljskem, v Španiji, Litvi, Turčiji, Nemčiji, Srbiji in na Islandiji.
Avtorica je bila doslej trikrat nominirana za večernico, 2018 za delo Groznovilca in divja zima; 2012 za delo Groznovilca v Hudi hosti; 2003 za delo Izginjevalec čarovnic. Za nagrado desetnica je bila nominirana leta 2018 za delo Groznovilca in divja zima; 2012 za delo Groznovilca v Hudi hosti.