Čar gozda v slovenski ljudski dediščini - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Čar gozda v slovenski ljudski dediščini

Čar gozda v slovenski ljudski dediščini
 • Čar gozda v slovenski ljudski dediščini
 • Redna cena:

  35,00 €

 • Popust:

  1,75 € (5%)

 • Spletna cena:

  33,25 €

 • ISBN:

  9789616979337

 • Avtor:

  Dušica Kunaver

 • Založba:

  Društvo Naše gore list

 • Datum izida:

  16.06.2020

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Naš človek je vedno bil povezan z gozdom s tisto prabitno močjo, ki je v naši deželi omogočila življenje. Drevo je spremljalo našega človeka od lesene zibelke do lesene krste. Hišo je v večini naših pokrajin zgradil iz lesa, naredil leseno mizo, lesen stol in leseno skrinjo. Jedel je z leseno žlico iz lesene sklede. oral je z drevesno rogovilo, ki jo je imenoval drevo tudi pe dolgo po tem, ko rezilo pluga ni bilo več leseno.

Gozdovi so neločljivo povezani z družbo in njeno dediščino, odnos do gozda pa je odraz kulture družbe. V Sloveniji smo zavezani vrednotam trajnostnega, sonaravnega in mnogonamenskega gospodarjenja z gozdovi, ki so jih zasnovali predniki, jih prenašali iz roda v rod, sodobna gozdarska stroka pa jih razvija naprej. V gospodarjenje z gozdom je vključeno tudi varovanje naravne in kulturne dediščine v gozdovih. Gozd je ključni element trajnostnega razvoja. Simbioza z Gozdom, Naravo in viri ter človekom, daje pridih vseživljenjskega snovanja učenja in medgeneracijskega druženja. Gozdovi, v katerih potekajo procesi podobni naravnim procesom in kjer zgradba in oblika sestojev nista bistveno spremenjeni bodo tisti, ki se bodo v prihodnje znali prilagoditi najrazličnejšim spremembam. Se sliši enostavno?

Ko se današnja znanost skloni do znanja preprostega ljudstva, a se obenem zaveda, da ima svoje korenine ravno v stoletnih izkušnjah tega istega ljudskega znanja – je to lepo in dragoceno priznanje, ki velja za vse stroke. Tiho medsebojno spoštovanje med znanostjo in ljudskim znanjem odmeva z enako žlahtnostjo, kot če ljudska pesem zazveni s koncertnega odra.

Trda vezava, 23,5 x 20,5 cm, 190 strani.