Količina:

0


Znesek:

0,00

Glive niso samo gobe

Glive niso samo gobe
  • Redna cena:

    18,90 €

  • Popust:

    0,95 € (5%)

  • Spletna cena:

    17,96 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Glive niso samo gobe - svet gliv zelo raznovrsten. Glive so strupene plesni, ki se razrastejo na kruhu in sadju ali pa so to plemenite plesni, ki dajo siru gorgonzoli značilno aromo in okus. Nekatere glive izločajo penicilin in nas tako varujejo pred bakterijami.

Antibiotike zaužijemo, kadar zbolimo za okužbami. Glive so tudi koristne glive kvasovke, ki omogočajo, da kruh vzhaja ali sodelujejo pri nastanku piva in vina. Najbolj poznane so seveda gobe, ki jih uporabljamo v prehrani za pripravo okusnih jedi. Vendar pozor! Vse gobe niso užitne. Med njimi so strupene in celo smrtno nevarne!

Glive pa postajajo tudi naša prihodnost. Z uporabo trajnostno naravnane glivne biotehnologije lahko glive uporabimo pri proizvodnji hrane, zdravil, pralnih praškov, goriva, zdravil in drugih izdelkov kemične, tekstilne in farmacevtske industrije.

"Knjiga za mlade z naslovom Glive niso samo gobe je zelo koristna in prispeva k večjemu poznavanju gliv, ki so tako v izobraževanju kot v raziskovanju pri nas še vedno zapostavljene. Vsekakor glive postajajo vse bolj pomembne in predstavljajo velik potencial za človeštvo, ki bi ga morali v večji meri uporabiti v prid človeka in okolja. Še zlasti obetajoče so v biotehnologiji, (mikotehnologiji) ravnanja z odpadki, remediaciji okolja, v farmaciji ter kot prehranska dopolnila v zdravilstvu." - prof. dr. Franc Pohleven

Mehka vezava, 21 x 26 cm, 40 strani.