Albin Planinc - Pozabljeni genij, Biografija šahovskega velemojstra - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Albin Planinc - Pozabljeni genij

Biografija šahovskega velemojstra

Albin Planinc - Pozabljeni genij
 • Redna cena:

  30,00 €

 • Popust:

  1,50 € (5%)

 • Spletna cena:

  28,50 €

 • ISBN:

  9789619132265

 • Avtor:

  Georg Mohr, Adrijan Mihaljčišin

 • Založba:

  Šahohlačnik

 • Datum izida:

  11.09.2020

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Dva velemojstra sta napisala biografijo in s podrobnimi analizami objavila še njegovih najboljših 86 partij.

"V šahu sem imel vedno le enega vzornika, Albina Planinca. Vedel sem za njegove težave, vedel sem, da je med tistimi izbranimi nesrečniki, šahovskimi geniji, ki so ostali odrinjeni, pozabljeni. Med tistimi, ki so prestopili tanko črto med genialnostjo in norostjo, tisto nevidno linijo, ki je na drugo stran posrkala številne šahovske genije, ne le Planinca. 
Kdo ve, kaj bi bilo, če bi Albin Planinc zdržal nekaj let dlje. Njegova prava kariera je trajala le dobrih pet let in v tem kratkem obdobju nam je zapustil neverjetno mnogo. Zmanjkalo mu je časa, da bi se podal še v boj za prestižne naslove, zmanjkalo mu je časa, da bi nam s potezami razložil še kakšno skrivnost nekih pozabljenih otvoritev. Ostale so partije. Bralci te knjige boste hitro ugotovili, da te partije niso običajne. Prežete so s neverjetno energijo, prepletene s toliko domišljijskimi vrhunci, s toliko tistega, kar v šahu večina imenuje za lepo. To so partije za šahovsko nesmrtnost, partije slovenskega šahovskega Mozarta." (avtor)

Šahovski velemojster Albin Planinc iz zagorske vasice Briše, rojen leta 1944, je bil v času svojega življenja veliko bolj spoštovan na tujem kot doma, kjer so ga videli kot "nadarjenega norca". Skupaj z Milanom Vidmarjem, Vasjo Pircem in Brunom Parmo je bil del velike četverice slovenskih šahovskih velemojstrov, med prijatelji pa poznan po svoji popolni predanosti šahu.

Trda vezava, 16,5 x 23 cm, 395 strani.