Količina:

0


Znesek:

0,00

Z vami bom na rajžo šel 2. del, turistični vodnik za invalide

Z vami bom na rajžo šel 2. del, turistični vodnik za invalide
  • Redna cena:

    28,50 €

  • Popust:

    1,43 € (5%)

  • Spletna cena:

    27,08 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga je nadaljevanje prvega dela. Spet boste lahko izbirali med 52 novimi turističnimi, zgodovinskimi, etnografskimi, cerkvenimi in drugimi odkritji, ki so bili zaradi določenih vzrokov do sedaj skriti , morda neznani in celo nedosegljivi. Tokrat pa je pred vami tudi kar nekaj pobud za izlete v naravo, k vodam in manj znanim krajem.

V Anakaranu in okolici je na voljo več ponudnikov nastanitev in storitev, ki so posebej prilagojene invalidom oziroma gibalno oviranim osebam. Invalidom je dostop omogočen tudi na nekaterih plažah: Adria Ankaran - vključno z bazenom, Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič in na plaži Debeli rtič. Urejen dostop za invalide imajo tudi trgovina, banka, pošta in lekarna v središču Ankarana.

Kar precej pomembnih objektov v Kopru je dostopnih za invalide: cerkev Marijinega vnebovzetja, Pretorska palača ter Taverna in cerkev sv. Ane. Prav tako dostopen je Pokrajinski muzej Koper, ki ima za invalide prirejene sanitarije in brezplačen vstop, od leta 2020 dalje pa je na voljo poseben goseničar za vozičke, s katerim omogočajo ogled celotne muzejske zbirke. Celoten kompleks Interpretacijskega središča na Igu bo dostopen invalidom na vozičkih, prav tako pa bo možen tudi ogled koliščarskega naselja. V objektu samega središča bodo sanitarje, ki bodo prilagojene invalidom.

Raznolike lokacije na Bledu so prilagojene za obisk invalidov in vabijo na prijetno doživetje. Asfaltna pot ob Blejskem jezeru je odlično pripravljena za osebe na invalidskem vozičku. Po tej poti se lahko odpravite od središča Bleda, pod Blejskih gradom do Velike Zake. Med potjo opazujte čudovito Blejsko jezero ter razglede na grad in otok. Vilmi Topolšek, gonilni sili turistične kmetije Urška, so besede desetletne hčerke invalida segle v srce; že leta 1998 so pri gradnji objekta vanj vključili po mednarodnih standardih opremljen apartma za invalide. Veliko invalidov je počitnice preživelo pri njih, še več pa družin z otroki.

Prelistajte prve strani knjige: z_vami_bom_na_rajzo_sel.pdf

Trda vezava, 14,5 x 21,5 cm, 228 strani.