Količina:

0


Znesek:

0,00

In ime mu bo

In ime mu bo
  • Redna cena:

    24,90 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,66 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Razgiban roman se začne z dialogom noseče pisateljice in njenega partnerja, ki trdi, da bosta ime za otroka že našla, saj se na koncu ime vedno prilega osebi kot čevelj nogi. Toda v resnici je drugače: “Človek mora zrasti v svoje ime. Ime je stopalo,” pravi van Heemstra.

Pri osemnajstih se Marjolijn van Heemstra odloči: če bo kdaj rodila sina, ga bo poimenovala po bratrancu bombašu, odporniškem junaku iz družinskih zgodb. Ko leta kasneje res zanosi, se odloči raziskati, kdo je bil pravzaprav človek za to legendo: si res zasluži, da bi se njegovo ime preneslo naprej?

In ime mu bo je živ, napet zapisnik tega iskanja, med katerim se van Heemstra ustavlja ob vprašanjih o dobrem in zlu, o meji med resnico in lažjo, o nitih, ki povezujejo preteklost s prihodnostjo, in o nujnosti pripovedovanja zgodb. Izkaže se namreč, da sorodniki v resnici ne vedo vsega, zaradi česar se začnejo družinski miti pred očmi bralca postopoma rušiti.

Druga linija pripovedi je nosečnost, pri kateri se pojavljajo vedno novi zapleti, hkrati pa bližajoči se porod predstavlja skrajno točko te zgodbene raziskave … življenje teče dalje, polno zmešnjav in nenapovedljivega, vsaka zaključena zgodba pa je plod novih naključij in priredb.

Trda vezava, 14 x 20,5 cm, 185 strani.