Količina:

0


Znesek:

0,00

Komu je medved spekel pecivo?

Komu je medved spekel pecivo?
  • Komu je medved spekel pecivo?
  • Redna cena:

    16,99 €

  • Popust:

    0,85 € (5%)

  • Spletna cena:

    16,14 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Slikanica je prejela nagrado za najboljšo samozaložniško slikanico leta 2020! Bliža se zima in medved se odloči, da si pred dolgim spancem še zadnjič dodobra zapolni trebušček. Mamljiv vonj peciva, ki ga vestno pripravi in pospravi v pečico, na njegova vrata privabi lisico, ježka in volka. Gozdna druščina kmalu spozna, da je pecivo najbolj slastno, kadar ga pripravijo in pojejo skupaj, medved pa si za uho zapiše lekcijo o tem, kaj je pri peki najbolj pomembno.

Govori o tem, kako užaljenost in jeza kar naenkrat popustita, ko je treba prijateljem priskočiti na pomoč. Pa o tem, kako lepo je dobre stvari deliti z našimi najdražjimi. Živali v pravljici so kot otroci – z izjemno sposobnostjo odpuščanja in medsebojne pomoči, ki ju včasih le stežka iščemo pri odraslih.

Otroci bodo skozi zabavno zgodbo napisano v rimah in prisrčne ilustracije spoznali, da stvari niso vedno takšne, kot so jih sprva videli. Zgodba, napisana z velikimi tiskanimi črkami, je namenjena starejšim predšolskim otrokom in otrokom, ki se prvič srečujejo z branjem. Ob tej zgodbi se lahko z otrokom pogovorite o čustvih, pomembnosti medsebojne komunikacije, kot tudi o reševanju prepirov med prijatelji. Na koncu knjige je preprost recept za pripravo medvedje pite ter melodična spremljava, da lahko zgodbico zapojemo in zaigramo na inštrument.

Trda vezava, 21,5 x 30,5 cm, 30 strani.