Vsem naj bom neznan - izbor - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Vsem naj bom neznan - izbor

Vsem naj bom neznan - izbor
 • Cena:

  24,90 €

 • ISBN:

  9789612772727

 • Avtor:

  Srečko Kosovel

 • Založba:

  Goga

 • Datum izida:

  05.12.2020

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Izbor iz dveh obsežnih knjig neobjavljenih del izrednega pesnika, ki je o sebi pisal kot o zvezdnem utrinku, ki ga bodo šli ljudje iskat in ga ne bodo našli. Srečko Kosovel (1904–1926) je o sebi pisal kot o zvezdnem utrinku, ki ga bodo šli ljudje iskat in ga ne bodo našli – ob tem pa se bodo zavedeli, da so sami utrinki velike kozmične volje. Njegov literarni opus, nastal v nekaj letih neverjetno intenzivnega pisanja, je bil objavljan postopoma – v različnih časih je šele nova senzibilnost v njem odkrila nove tekste.

ITa knjiga prinaša izbor iz dveh obsežnih knjig, v katerih so bili leta 2019 sistematično zbrani Kosovelovi zapisi iz zapuščine, ki so ostali neobjavljeni.I Izbor je razdeljen na poezijo, prozo, dramatiko, fragmente, ki predstavljajo Kosovela kot misleca, ter dva osnutka pisem. Dodana pa sta še dva prvič objavljena zapisa, hranjena v družinski hiši Kosovelovih v Tomaju.

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 273 strani.