Pravi obraz Janeza Stanovnika - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Pravi obraz Janeza Stanovnika

Pravi obraz Janeza Stanovnika
 • Pravi obraz Janeza Stanovnika
 • Pravi obraz Janeza Stanovnika
 • Cena:

  26,99 €

 • ISBN:

  9789619509609

 • Avtor:

  Igor Omerza

 • Založba:

  Dobra knjiga

 • Datum izida:

  15.12.2020

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Resnica je celota in zato Omerza v knjigi Pravi obraz Janeza Stanovnika razkriva neznana dejstva in sistematizira že znana dejstva v celoto, ki sedaj končno pokaže resnični obraz Janeza Stanovnika in ne njegovo zlagano podobo, ki se je razširjala tako v propadli Jugoslaviji kot pozneje (vse do danes) v demokratični Sloveniji.

Pisatelj uporablja kronološko-vsebinski pristop, pri tem pa skuša izrisati tudi psihološki profil oz. Stanovnikov odnos do svojih prijateljev alias zaščitnikov alias dobrotnikov (katoličana Kocbeka in komunistov Kidriča, Kardelja, Popita in Kučana). Poseben in obsežen del knjiga Pravi obraz Janeza Stanovnika namenja tudi njegovemu prehodu iz vernega v nevernega človeka, saj mu je šele ta transformacija omogočila izjemno kariero v socialističnem režimu.

Pisatelj ob tem v Prologu in Epilogu podaja tudi vrednostno sodbo, ki ni nič kaj prizanesljiva do Janeza alias Jana Stanovnika. Toda takšna se pač razkriva na temelju številnih arhivskih, medijskih in literarnih virov.

Knjiga Pravi obraz Janeza Stanovnika ima skoraj 200 strani. Poleg tega je v njej skorajda 50 strani faksimilov arhivskih dokumentov (nekateri so prvič objavljeni!) in fotografij (nekatere so prvič objavljene!). V knjigi nastopa več kot 200 posameznikov in posameznic.
Mehka vezava, 13,5 x 20 cm, 191 strani.

KAZALO:
1. poglavje: Kdo je bil ta brkati mož?
2. poglavje: Stanovnik kot cˇlan in vodja Predsedstva SRS
3. poglavje: Stanovnik do komolcev v aferi JBTZ
4. poglavje: Stanovnikovo slavljenje Ertla in Udbe
Epilog
Imensko kazalo
Viri in literatura

O AVTORJU:
Igor Omerza, rojen v Ljubljani, magister ekonomskih znanosti, je bil član vodstva oporečniškega Odbora za varstvo človekovih pravic in aktiven politik po propadu socializma v Sloveniji. Takoj po osamosvojitvi je bil generalni direktor SDK, nato poslanec v parlamentu in ljubljanski podžupan. Zadnja leta se posveča predvsem pisanju knjig. Do sedaj je objavil 14 knjig, nekatere je možno brati tudi v nemškem, hrvaškem in angleškem jeziku. Večinoma piše o naši tajni komunistični politični policiji. Z novinarjem Bojanom Požarjem je leta 2016 izdal elektronsko knjigo Melania Trump – The Inside Story.