Sedem žensk gre na večerjo - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Sedem žensk gre na večerjo

Sedem žensk gre na večerjo
 • Sedem žensk gre na večerjo
 • Sedem žensk gre na večerjo
 • Cena:

  19,00 €

 • ISBN:

  9789617075038

 • Avtor:

  Več avtorjev

 • Založba:

  Totaliteta

 • Datum izida:

  17.12.2020

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

OBVESTILO:  Knjiga je posebna in drugačna. Gre za samostojni projekt avtoric v omejeni izdaji, ki so same in neodvisno odločale tudi o obliki ponatisa oziroma 2. izdaje. V sodelovanju z oblikovalcem knjige, studiem Botas, so se odločile za različico, ki odstopa od oblike običajne knjige tudi s posebno prilagojeno kuverto in je s premišljeno ter namensko oblikovalsko gesto zastavljena kot reprodukcija.
Deluje kakor fotokopija, a je v resnici tiskano gradivo, ki namenoma posnema videz preproste reprodukcije.

Sedem žensk gre na večerjo. In potem nastane knjiga. Zapisi sedmice, ki se dobiva na večerjah in verjame, da prijateljstva duha nastajajo po srečanjih kakor prijateljstva srca. Pred leti so se Aljana, Barbara, Bojana, Jedrt, Maja, Majda in Mateja začele redno dobivati na večerjah in krožiti od enega do drugega doma sedmerice. A sedem žensk, različnih starosti, karakterjev, zanimanj in življenjskih izkušenj ne povezujejo le večerje in uživanja ob hrani. Povezujejo jih predvsem druženja, besede, ki se kotalijo pozno v noč, medsebojna soočenja, ki razbremenjujejo dvome, vzpodbude, ki lajšajo odločitve in zaupanja, ki bogatijo bivanje. Ob rašamonskih pripovedih sedmerice, prinaša knjiga tudi nekaj dobrih kuharskih receptov, ampak glavni recept, ki ga boste našli v tej knjigi je tisti, ki govori o moči medsebojnega povezovanja in prijateljevanja.Bojane Leskovar se zagotovo spomnite iz oddaje Studio City, z Leonom Magdalencem sta bila prva voditelja. Leon je danes njen soprog. Bojana je bila novinarka – danes, ko je že v pokoju, spet piše – pa predstavnica za odnose z mediji v različnih institucijah, tudi ministrstvih, nazadnje na Banki Slovenije. Je strastna bralka, obširnejša ko je knjiga, bolj uživa v njej. Je pa tudi strastna kritičarka, tako literature, gledaliških predstav, koncertov kot politike. In stroga organizatorka ženskih srečanj – šest prijateljic, ona je sedma, se že vrsto let srečuje na njihovih domovih, vsakič ena pripravi večerjo, pogostitev s konceptom, in potem se razvije pogovor. Ki se vsakokrat zavleče v jutranje ure. O teh srečanjih, o tem, kako so pripravile kakšno prav posebno večerjo pa kako doživljajo druga drugo – so napisale knjigo Sedem žensk gre na večerjo.

2. izdaja knjige je oblikovno in tehnološko inovativno zastavljena, vsaka s posebno kuverto. Barvno, vezano s spiralo. Avtorice: Aljana Pogačnik, Barbara Jaki, Bojana Leskovar, Jedrt Jež Furlan, Maja Glücks, Majda Širca, Mateja Rebolj Barvne ilustracije: Majda Širca

Mehka vezava s špiralo, 155 strani.

O KNJIGI IZ MEDIJEV:
https://revijazarja.si/clanek/ljudje/5fd7cf8488dff/moras-imeti-nekoga-ki-mu-lahko-vse-poves
https://www.delo.si/sobotna-priloga/sedem-zensk-gre-na-vecerjo-in-potem-nastane-knjiga/