Količina:

0


Znesek:

0,00

Zgodba o kitu

Zgodba o kitu
 • Zgodba o kitu
 • Zgodba o kitu
 • Zgodba o kitu
 • Zgodba o kitu
 • Redna cena:

  19,90 €

 • Popust:

  3,00 € (15%)

 • Spletna cena:

  16,89 €

 • Najboljša cena* v 30 dneh: 16,89 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

»Kjer kopno se neba dotika
in nebo se v morje spremeni,
prvič sem zagledal kita
in vame kit je uprl oči.«

Tako se začneta lirično potovanje do čudes in odkritij ter zelo posebno prijateljstvo. Je pa to tudi potovanje, ki nas privede do neprijetnega spoznanja, da onesnaževanje s plastiko ter brezvestnost uničujeta oceane in bitja, ki živijo v njih. Čudovita slikanica na temo ekologije.

Trda vezava, 25,5 x 25,5 cm, 32 strani.

RECENZIJA IZ REVIJE MOJ MALČEK:

Tam, kjer se kopno dotika neba, nebo pa se spremeni v morje, otrok zagleda kita. Velikan priplava bliže in mu zapoje milo, otožno pesem. Vabi ga s seboj na pot, saj bi mu rad marsikaj pokazal. Kit je res velikanski, a njegove oči so tople in prijazne, pa tudi malo proseče. Zato otrok pomaha domači hiši na obali, sede velikanu na hrbet, in že zaplujeta skozi sinjino. Čudovite ilustracije pesnice in umetnice Padmacandre v prepletu z besedilom Karen Swann prikazujejo sanjsko potovanje pod srebrnimi zvezdami, v spremstvu iskrečih letečih rib in prosojnih rojev meduz, potepanje z družinami želv v turkiznih zalivih samotnih otočkov sredi širnega oceana, srečni ples med valčkih v družbi veselih delfinov, potapljanje do skrivnostnih ladijskih razbitin na dnu oceana, potepanje med zlatimi podvodnimi sipinami in pisanimi travniki plešočih alg…

Nujna pot vodi čisto na sever, do ledenih morij. Potem pa se nenadoma razpoloženje spremni. Deček opazi, da mora kit z morsko vodo goltati tudi človeške smeti, ki gosto plavajo v morju. Zaradi smeti trpijo tudi vsi drugi morski prebivalci… Izjemna slikanica z ekološko poanto vabi otroke in odrasle, da bi pomagali ohraniti oceane in živali, ki so jim modra prostranstva edini dom. Toplo priporočam! (Predstavitev: Maja Črepinšek)