Količina:

0


Znesek:

0,00

Adijo, Alzheimer

Adijo, Alzheimer
  • Redna cena:

    28,40 €

  • Popust:

    11,40 € (40%)

  • Spletna cena:

    17,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Prvi program za preprečevanje in zdravljenje kognitivnega upada. Knjiga je svetovna uspešnica ameriškega avtorja, zdravnika in raziskovalca, profesorja in ustanovnega predsednika Buck Institute in profesorja na UCLA.

Knjiga odpravlja iluzijo, da bi bilo možno le z enim ali nekaj farmacevtskimi sredstvi ali sredstvi zdravega nacˇina življenja ozdraviti Alzheimerjevo bolezen. V vecˇ kot 200 znanstvenih cˇlankih so namrecˇ cˇlani Bredesenove znanstvene ekipe dokazali, da je teh dejavnikov kar 36. Potrebno je izboljšati njihovo vecˇino, da ucˇinki regeneracije nevronov premagajo dejavnike njihovega propadanja. Vecˇina opisanih dejavnikov te oblike demence so prvine zdravega nacˇina življenja.

Vzbuja veliko upanje, da zmoremo sami preprečiti nastajanje Alzheimerjeve bolezni. Večina opisanih dejavnikov te oblike demence so prvine zdravega načina življenja. V knjigi so natančni napotki, kolikšen naj bo “najmanjši dnevni odmerek” dejavnikov, kot so spanje, telesno gibanje, užitih krepilnih živil oz. prehranskih dopolnil, da krepimo nevrone.

Knjiga odpira možnosti za razširitev nabora krepilnih ukrepov. Podaja namreč optimalne vrednosti pomembnih krvnih parametrov. Poudarja, da ni dovolj, da imamo normalno stanje krvi, pač pa moramo, tako kot vrhunski športniki, doseči njeno optimalno stanje za ohranitev ali povrnitev zdravja. Že danes si lahko tudi v Sloveniji damo izmeriti vrednost večine teh kazalcev v svoji krvi, verjamem pa, da bo izid knjige pripomogel, da bodo laboratoriji opravljali testiranje tudi tistih, ki jih še ne, a bi jih bilo za mentalno zdravje potrebno meriti. Na vrednosti teh krvnih kazalcev lahko vplivamo z več dejavniki, tudi takimi, ki jih dr. Bredesen ne navaja. Zato njegova knjiga odpira možnosti za razširitev nabora zdravilnih ukrepov.

Mehka vezava, 22,5 x 14,0 cm, 286 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:
»Knjiga ADIJO, ALZHEIMER je veličastno delo. Dr. Bredesen postavi to uničujočo bolezen v povsem novo luč. Naenkrat ni več skrivnosten in nerazumljiv proces, ampak jo je mogoče preprečiti in – da, prav zares – tudi zdraviti.« - DAVID PEARLMUTTER, dr. med., avtor uspešnic Požgani možgani in Zdravi možgani

»ADIJO, ALZHEIMER je fenomenalna knjiga o izjemno navdušujočih raziskavah dr. Bredesena, s katerimi se je lotil razreševanja najbolj pereče zdravstvene težave našega časa. Pomaga nam razumeti kompleksno in pogubno bolezen, obenem pa je načrt, s katerim jo lahko že spočetka preprečimo. To knjigo morate prebrati. Dr. Dale Bredesen je z raziskavami bržkone najvplivnejše bolezni naše dobe resnično spremenil naš pogled na vse kronične bolezni. To delo je mojstrovina.« - dr. RANGAN CHATTERJEE, dr. med., član britanskega Kraljevega združenja zdravnikov družinske medicine