Količina:

0


Znesek:

0,00

Srečevanja z Martinom Kojcem

Srečevanja z Martinom Kojcem
  • Redna cena:

    21,95 €

  • Popust:

    1,10 € (5%)

  • Spletna cena:

    20,85 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 20,85 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V knjigi prevajalca Kojčevega dela Prebujajoči se človek opisujeta srečevanja z Martinom Kojcem v duhovnem smislu. Njegove napotke sta prevajalca izkusila in potrjevala skozi svoje življenje, izkušnje so v obliki intervjuja zapisane v pričujoči knjigi. Tesno sta bila povezana s Kojčevo vdovo Tončko in njegovim posinovljencem arhitektom Dušanom Moškonom, v knjigi so zapisi o njihovem srečevanju skupaj z arhivskimi zapisi in fotografijami.

„Povedala sva vse, kar sva vedela in znala v danem trenutku. Življenje zahteva dinamične odgovore, saj stvari učinkujejo iz ničelne točke takrat, ko smo dosegli dno. O tem dnu pa ni mogoče izreči prav nič. Prav zato ker stvari tam nastajajo. Besedi »učinkovanje« in »izničenje« nam o tem zgovorno pričata. Čudež življenja je, da je vsak človek enkraten, neponovljiv in veliko več, kot smo se sposobni zavedati.“

Kojc nam govori, da je vse v naprej določeno, kar na prvi pogled zveni paradoksno. Istočasno pa se zaveda, da obstajajo prebujeni ljudje, ki jim je to kristalno jasno. Vedo torej, da je vse v naprej določeno, kljub temu pa jim je zagotovljena svobodna volja. Prav zato lahko v dani situaciji ravnajo tako ali drugače. Tudi to jim je določeno že v naprej.

Mehka vezava, 13 x 22,5 cm, 92 strani.