Količina:

0


Znesek:

0,00

Oblečena v kente

Oblečena v kente
  • Redna cena:

    23,00 €

  • Popust:

    1,15 € (5%)

  • Spletna cena:

    21,85 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Ženska, ki je našla sebe v Afriki. 'Oblečena v kente' Nataše Zupanc je njen prvenec, ki govori o potovanju ženske na drug konec sveta, kjer najde samo sebe. Nataša živi na videz popolno življenje, ima moža, dva odraščajoča otroka ter dobro službo. A dom, ki sta ga ustvarila z možem ji ne predstavlja več toplega ognjišča, oddaljita se in posledica je ločitev. Vsak nov začetek je težak, a v nekem trenutku se vse spremeni, ko začuti klic Gane.

Sprva sploh ne ve, kje država leži, ve le, da je med najbolj varnimi afriškimi državami, da so domačini prijazni in da spadajo med najbolj črne prebivalce našega planeta. Hitro se odloči, pripravi prtljago in gre. Takoj, ko prispe, se počuti kot doma in ni dolgo, ko spozna domačina, ki poskrbi, da Natašino srce prične utripati hitreje. V Afriki avtorica spozna drugo kulturo, navade, običaje, obrede, pa tudi razmišljanja, ideologijo ter glasbo in hrano...

"Osebna izpoved triletnega bivanja v Afriki, ki mi je pustilo pečat in zaradi česar sem postala drugačna. Živeti v drugačnem svetu, soočanje z drugačno kulturo, mentaliteto, vero in filozofijo, mi je prineslo globoke notranje premike. Ali obstaja magija, čarovništvo, čarobno in nevidno? Sprva sem mislila, da ne. Potem pa sem dobila zelo konkretne odgovore na vprašanja, celo zelo očitne manifestacije. V svet magije me je vpeljal moj afriški mož, šaman, član plemenske skupnosti, v kateri so obredi, rituali in magičnost del njihovega vsakdana."

"O tem, da ne bi odšla, sploh nisem razmišljala. Morala sem. Gorela sem od želje, da grem v svet, ki je tako drugačen in mamljiv, da se predam načrtu, ki so ga tam zgoraj že zdavnaj pripravili zame in pod katerim sem se kot Duša tudi podpisala. Vse poti so vodile v Afriko."

Mehka vezava, 16,5 x 23 cm, 187 strani.

O KNJIGI IZ MEDIJEV:
revijazarja.si/...
www.vecer.com/...
homocumolat.com/...
sensa.metropolitan.si/...