Pi gu či kung: Energijsko postenje z notranjo alkimijo - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Pi gu či kung: Energijsko postenje z notranjo alkimijo

Pi gu či kung: Energijsko postenje z notranjo alkimijo
 • Redna cena:

  25,90 €

 • Popust:

  1,30 € (5%)

 • Spletna cena:

  24,61 €

 • ISBN:

  9789617079159

 • Avtor:

  Mantak Chia, Christine Harkness-Giles

 • Založba:

  Zavod Gaia planet

 • Datum izida:

  23.12.2020

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Mojster Mantak Chia in njegova soavtorica Christine Harkness-Giles pojasnita pi gu prehrano, predstavita recept za čaj nesmrtnosti, podrobneje razložita pi gu vaje za žvečenje in nazorno prikažeta pravilno izvajanje ustreznih či kung energijskih vaj. Pojasnita uporabo pi guja v odmikih v temnici, kjer se z njim krepi duhovno zavedanje in povečujejo duševne sposobnosti in modrost.

Ste že kdaj pomislili, da v sebi nosite 'zlati eliksir', s katerim lahko pomagate svojim notranjim organom, za kar potrebujete samo hrano, zrak, slino in namero?
Da lahko s pravilnim žvečenjem pojeste bistveno manj, kot bi sicer, s čimer telo oskrbite z dovolj, vendar ne preveč hrane, obenem pa si tako lažje odstranite tudi toksine iz telesa?
Da lahko z namero morda tudi zmanjšate želodec in začnete pridobivati energijo tudi iz okolja?
Da lahko telo in dušo nahranite tudi – kar vas bo morda presenetilo – s temo, ker tam izklopite vse ostale čute?
Da je treba telo najprej razstrupiti, šele nato lahko pravilno shujšamo, ne da bi se izločale maščobe v telesu? In da vam za vse to ni treba več tednov ali mesecev stradati, potem pa se kilogrami kot jo-jo učinek spet pokažejo na telesu in tehtnici?
Da si lahko s posebnimi vajami pomagate spodbujati delovanje svojih notranjih organov in prebujati svojo notranjo energijo?

Na vsa ta in še mnoga druga vprašanja odgovarja slavni taoistični mojster Mantak Chia, ki vas v priročnem vodniku korak za korakom vodi po taoističnem postu pi guju, ki:
- vam pojasni, kako nehati jesti, in predstavi preprosto pi gu prehrano;
- vam nazorno pokaže, kako je treba žvečiti in se lotiti či kung vaj, ki gredo z roko v roki s pi gujem in vam pomagajo naravno tvoriti energijo či;
- vam razkrije, kako pi gu či kung aktivira naravne sposobnosti zdravljenja telesa, pospešuje izločanje toksinov, zmanjšuje apetit in pomaga črpati energijo iz Zemlje in univerzuma.

Pi gu je starodavna taoistična tehnika posta v duhovne in zdravilne namene.
Za razliko od klasičnega posta vam ni treba med pi gujem opustiti vso hrano. Pi guja so se lotevali starodavni taoistični mojstri med svojimi večmesečnimi ali celo večletnimi odmiki na samem, na katerih so si prizadevali za razsvetljenje.

Pi gu se osredotoča na preprosto prehranjevanje: uživanje sadja, čaja, oreščkov in jajc v kombinaciji s posebnimi tehnikami žvečenja in či kung vajami. V knjigi si lahko preberete tudi primere jedilnikov za pi gu, ki so preprosti in jih lahko uporabljamo tudi pri sebi doma. Vse skupaj pa se združuje tudi z vadbo in skrb za svoje celotno telo.

Za pi gu vam sploh ni treba do centra Tao Garden na Tajskem, kjer potekajo odmiki v temnici (v čisti temi) Mantaka Chie, ampak na podlagi njegovih navodil lahko vse izpeljete v udobju svojega doma. V pi gu stanju se zmanjša potreba po hrani, a ima telo dejansko več energije, saj ne pridobiva čija iz hrane, ampak iz či kunga in zlatega eliksirja, ki nastaja med žvečenjem.

Či, ki nastaja prek pi guja, notranje organe polni z energijo, aktivira sposobnosti samo-zdravljenja v telesu in pomaga pridobivati energijo iz Zemlje in univerzuma. Ker za nekaj časa ne jemo kot običajno, celice v telesu postanejo bolj občutljive, zato se začnejo hitreje izločati toksini iz telesa.

Želodec se zmanjša, trebuh splahni, odpade prekomerno hlepenje po hrani, zmanjša se apetit, naravno začnemo hujšati. Meridiani telesa ostajajo odprti, zato se lažje uglasimo z meditacijo, či kungom in energijami iz kozmosa.
Mehka vezava, 21,0 x 13,5 cm, 165 strani.