Količina:

0


Znesek:

0,00

Kako razvijam kariero

30 minut za vodenje

Kako razvijam kariero
  • Redna cena:

    12,99 €

  • Popust:

    0,65 € (5%)

  • Spletna cena:

    12,34 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Spoznajte pomen načrtnega razvoja kariere. Zaposleni, ki so deležni sistematičnega in načrtnega razvoja kariere, dosegajo višjo stopnjo uspešnosti pri delu, izkazujejo večje zadovoljstvo pri delu in zaupanje v vodstvo organizacije.

Spoznajte učinkovit karierni menedžment. Sistem upravljanja kariere zaposlenih se izvaja preko praktičnih ukrepov, katerih so deležni vsi zaposleni in z enakimi možnostmi za doseganje karierne ter osebne rasti in razvoja.

Prevzemite odgovornost za karierni razvoj. Vsak zaposleni mora prepoznati in izkoristiti dane karierne možnosti, obenem pa biti pripravljen na spremembo delovnega mesta, okolja in celo poklica.

Mehka vezava, 12,5 x 17,5 48 strani.

VEČ O KNJIGI:

Skrb za karierni razvoj zaposlenih se obrestuje tako sodelavcem kot vodstvu in organizaciji kot celoti. V podjetjih, ki načrtno in sistematično razvijajo kariere svojih zaposlenih, je mogoče zaslediti višjo stopnjo zadovoljstva in produktivnosti pri delu, nižjo stopnjo fluktuacije in višjo splošno stopnjo uspešnosti organizacije. 

V priročniku bomo na enostaven in hiter način spoznali temelje upravljanja sodobne kariere. Naučili se bomo načrtnega usmerjanja in sistematičnega razvoja lastne kariere ter kariere svojih zaposlenih. Poleg ukrepov kariernega menedžmenta in priložnosti kariernega razvoja, bomo spoznali tudi karierne načrte in razgovore, izzive napredovanja in stagniranja, osvojili sistem razvoja naslednikov in kariere talentov ter spoznali pomen izobraževanja za razvoj kariere. S pomočjo priročnika se bomo pripravili tudi na morebitne spremembe delovnega mesta, delovnega okolja ali poklica ter se izognili najpogostejšim pastem in napakam v kariernem razvoju.

Priročnik odlikuje, tako kot celotno zbirko knjižic '30 minut za vodenje', enostavnost za uporabo, razumljivost in praktičnost. Gre namreč za odziv na potrebe vodij po vedno širših znanjih in veščinah, za pridobivanje katerih pa imamo na voljo vedno manj časa. Obenem pa gre tudi za odziv na dejstvo, da projekti uvajanja novih orodij s strani zunanjih izvajalcev največkrat preveč obremenijo organizacijo, tako časovno kot finančno. Zato se organizacije vedno pogosteje odločajo za samostojno izvedbo tovrstnih projektov, za kar pa seveda potrebujemo znanja in nasvete.

Knjiga je namenjena zlasti direktorjem, menedžerjem, kadrovikom in vodjem na vseh nivojih vodenja v podjetjih in drugih organizacijah, podjetnikom, kariernim svetovalcem, pa tudi predavateljem in študentom na višjih in visokih strokovnih šolah ter fakultetah.