Količina:

0


Znesek:

0,00

Minini cukri

Izvrstni recepti za sezonske sladice

Minini cukri
 • Minini cukri
 • Minini cukri
 • Minini cukri
 • Minini cukri
 • Minini cukri
 • Minini cukri
 • Redna cena:

  16,00 €

 • Popust:

  0,80 € (5%)

 • Spletna cena:

  15,20 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Mlada nadarjena avtorica nas spomni, da vsak letni čas prinaša svoje čare in darove, saj je recepte razdelila glede na sestavine, ki so na voljo v določenem delu leta. Na izbiro ponuja kopico domiselnih receptov za sladice, ki jih brez težav pripravijo tudi manj vešči peke.

Za ščep okusnih sladkih dobrot, ki zahtevajo nekoliko več spretnosti, pa se vsekakor velja potruditi. Spomladi se lahko poskusite v ustvarjanju jagodne sladice s kokosom, poleti borovničeve torte, jeseni kakijeve pene in pozimi rožičevega peciva. Vsak recept je obogaten s fotografijo izpod objektiva Neže Reisner.

Prelistajte notranjost knjige: Minini_cukri.pdf

Integralna vezava, 21 x 21 cm, 144 strani.

RECENZIJA BUKLA:
Sladki, ljubki in lahkotni. Minini cukri: slastna knjiga izbora receptov s Facebook strani Minin Cukr ponuja izbor raznovrstnih verzij klasičnih slaščic različnih tradicij, zbranih v poglavja glede na letne čase, v katerih se najbolje priležejo. Pomlad je čas za mangove cupcakese, krostato, najboljšo čokoladno torto, okrašeno s prvimi jagodami in naravnimi cvetovi z vrta, kavni cheescake, pirine piškote z jogurtom, karamelni flan in slastno okroglo velikonočno pinco.

Poleti se osvežimo z rdečim sorbetom ali pehtranovim sirupom, zraven pa se prileže borovničeva ali bananina torta z breskvami, galette s figami, graciozna pavlova ali jogurtova torta z malinami. Navadne čokoladne brownije obogatimo z vaniljevim sladoledom in vročimi malinami, eksperimentiramo s sladkim bučkinim zvitkom. Jeseni pripravimo pito iz muškatne buče, cimetovo pecivo z jabolki, sirup iz najboljše dišečega grozdja jurka, cimetove preste in kakijevo peno ter zapečeno mlečno proseno kašo in pečena jabolka. Zimski mraz preženemo z vročo čokolado z rumom, praznično veselje pa si pričaramo s cimetovimi zvezdicami, ingverjevimi piškoti, ajdovo medeno potico, pitvansko torto ter z oreščki in suhim sadjem bogato zimsko pito. Ob odličnih fotografijah Neže Reisner se nam pocedijo sline in nas zasrbijo prsti, da se ne glede na letni čas preizkusimo v ustvarjanju bolj ali manj zapletenih sladkih umetnin.

Pia Marincelj, Bukla 132-133