Recite ne plastiki - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Recite ne plastiki

Recite ne plastiki
 • Redna cena:

  6,90 €

 • Popust:

  0,34 € (5%)

 • Spletna cena:

  6,55 €

 • ISBN:

  9789619521830

 • Avtor:

  Harriet Dyer

 • Založba:

  Lingea

 • Datum izida:

  11.02.2021

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

101 enostaven način za manjšo porabo plastike. Toda ali je mogoče uvesti pozitivne spremembe brez radikalnega spreminjanja svojega življenjskega sloga? Seveda! V tej praktični knjigi najdete okolju prijazne alternative plastiki, vključno s poceni rešitvami, nadomestki, dostopnimi v splošni prodaji, in idejami v slogu »sam svoj mojster«, s katerimi boste močno zmanjšali svojo porabo plastike. S 101 enostavnim načinom za manjšo porabo plastike bo tako vaš prvi korak še enostavnejši.

Če berete te vrstice, verjetno želite zmanjšati svojo porabo plastike, vendar preprosto ne veste, kje začeti. Navsezadnje je plastika povsod! Dobra novica je, da je lažje, kot si mislite. V tej knjigi boste našli 101 majhno spremembo, s katero lahko močno vplivate na svet okrog sebe.
Preprosto izberite eno od njih, kot je zamenjava tekočega šampona s trdim ali nakup nepakirane zelenjave, in pri njej vztrajajte en teden. Če vam bo všeč, poskusite vztrajati ves mesec in nato tej spremembi dodajte še eno.

Če se vam zdi prva sprememba preveč zapletena, izberite drugo. S to knjigo vam želimo pokazati, kako lahko pora-bite manj plastike. Prav zato ne omenjamo drugih okolju prijaznih posledic, kot je manjši ogljični odtis, ki ga omogočajo drugi materiali. Če vas zanima več o tej temi, je na spletu veliko virov. Uspešno obvladovanje prekomerne porabe plastike v vsakdanjem življenju lahko strnemo v tri glavna načela recikliranja: zmanjšanje, ponovna uporaba in recikliranje.

Skoraj vsi nasveti v tej knjigi vam pokažejo, kako plastiko za enkratno uporabo uporabiti še drugič in tretjič, kako jo ustrezno reciklirati in sprejemati boljše odločitve, s katerimi boste zmanjšali svojo porabo.
Mehka vezava, 10,8 x 14,8 cm, 127 strani.