Količina:

0


Znesek:

0,00

Kintsugi telesa - MV

Kintsugi telesa - MV
  • Redna cena:

    14,95 €

  • Popust:

    0,75 € (5%)

  • Spletna cena:

    14,20 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Romanu Kintsugi telesa vlada bolno telo, ujeto v lucidno in globoko občutenje sveta, ki ga obdaja. Vendar se pri tem Senka Marić ne izgublja v globočinah trpljenja, upira se skušnjavi in zbrano povzema trenutke, ki so jo v življenju neprizanesljivo zaznamovali.

V romanu Kintsugi telesa, katerega naslov nežno odstira samo bistvo knjige, sledimo glavnemu toku pripovedi, ki je prepleten s slikovitimi utrinki spominov, ki nas vračajo v otroštvo in odraščanje junakinje te avtobiografske knjige. Slog Senke Marić je poetičen in minimalističen, posredovane zgodbe pa izvirajo iz resničnih in vsakodnevnih življenjskih zapletov. Junakinja romana bojuje zasebno in tiho vojno z boleznijo, vendar to ni le knjiga o bolezni, ampak gre predvsem za popis boja za dostojanstvo posameznika, za njegovo čutnost in eros.

Ni dovolj napisati, da gre za roman o boju, njegova skrita moč je predvsem v pesniških opazovanjih, ki so enaka kirurški potezi čopiča na platnu. Poleg očitne umetniške vrednosti besedila pa nam ta pogumna in boleče izpovedna knjiga, napisana na podlagi težkih osebnih izkušenj, ponuja prepotrebno upanje za zmago nad smrtjo.

Mehka vezava, 19,8 cm x 12,5 cm, 140 strani.

O AVTORICI:
Senka Marić (rojena leta 1972 v Mostarju, BiH) je pisateljica, pesnica, esejistka in literarna prevajalka. Izdala je pesniške zbirke Odavde do nigdje, To su samo riječi in Do smrti naredne. Je prejemnica več literarnih nagrad, vključno z evropsko viteško/pesniško nagrado za leto 2013 in prvo nagrado Zija Dizdarevića leta 2000. Je urednica spletnega portala za literaturo, kulturo in umetnost strane.ba.

ODLOMEK:
Za njo pride Meduza. Nad kamnitim obrazom sikajo plešoče kače. Čudežno lepa je. Kače gomazijo po tvoji postelji, krotke so in tople.
»Poglej v moje oči. Nikoli ne pozabi, da si nesmrtna. Poglej samo to zbirko kipov, vsa ta stoletja, ki sem jim kos. Umreti je mogoče na milijon načinov, to ne pomeni, da ne boš ostala živa,« se glasi njena tolažba.