Količina:

0


Znesek:

0,00

Nizozemska hiša - MV

Nizozemska hiša - MV
  • Redna cena:

    13,95 €

  • Popust:

    3,95 € (28%)

  • Spletna cena:

    10,00 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 10,00 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Ann Patchett se je z romanom Nizozemska hiša zavihtela na prvo mesto New York Times najbolje prodajanih avtorjev Commonwealtha. Gre za ganljivo zgodbo, ki raziskuje neizbrisno vez med bratom in sestro, hišo njunega otroštva in preteklostjo, ki ju ves čas preganja. Nizozemska hiša je zgodba o izgubljenem raju, o spretnosti brskanja po temah dediščine, ljubezni in odpuščanja, predvsem pa o tem, kako gledamo nase, in o tem, kdo v resnici smo. Preberite mnenja o knjigi na portalu Goodreads >>

Cyril Conroy je ob koncu druge svetovne vojne s pomočjo sreče in ene same pretkane naložbe v nepremičnino ustvaril gromozanski nepremičninski imperij, ki je njegovo družino rešil revščine in jo izstrelil v bogastvo. Kupil je ogromno trinadstropno hišo na razkošnem posestvu. Čeprav je želel s tem razveseliti svojo ženo, začne ta hiša spodkopavati vse, kar mu je ljubo. Zgodbo pripoveduje Cyrilov sin Danny, ki ga skupaj z njegovo starejšo sestro, pikro in drzno Maeve, iz hiše, v kateri sta odrasla, izžene njuna mačeha. Bogata sorojenca sta pahnjena nazaj v revščino, ki so ji ušli njuni starši, in takrat ugotovita, da se lahko zaneseta le drug na drugega. Trdna vez med njima je tista, ki njuni življenji reši, hkrati pa jima prekriža načrte.

Nizozemska hiša je temačna pravljica, ki zajema petdesetletno obdobje in govori o dveh inteligentnih osebah, ki ne zmoreta premagati svoje preteklosti. Kljub vsem navideznim uspehom sta Danny in Maeve zares zadovoljna le takrat, ko sta skupaj. Ves čas se s humorjem in besom vračata k dobro znani zgodbi o vsem, kar sta izgubila. Neomajen odnos med popustljivim bratom in njegovo vedno zaščitniško sestro se postavi na preizkušnjo šele, ko sta se prisiljena soočiti s tistimi, ki so ju razočarali.

NAJBOLJŠA KNJIGA LETA PO IZBORU MEDIJEV: NPR, The Washington Post, O: The Oprah Magazine, Real Simple, New York Times, Good Housekeeping, Vogue, Refinery20 in Buzzfeed.

Mehka vezava, 12 x 19,5 cm, 348 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:
»Proza Patchettove je samozavestna, neposredna in neolepšana.« - NEW YORK TIMES
»Resna in bridka zgodba, a obenem tudi prisrčno zabavna.« - WASHINGTON INDEPENDENT REVIEW OF BOOKS
»Med prebiranjem romana Ann Patchett pričakuj čudeže.« - NEW YORK TIMES BOOK REVIEW
»Patchettova je mojstrica pripovedovanja.« - O, THE OPRAH MAGAZINE