Količina:

0


Znesek:

0,00

Mavrica izza duše

Roman o diplomaciji

Mavrica izza duše
  • Redna cena:

    24,00 €

  • Popust:

    7,00 € (29%)

  • Spletna cena:

    17,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Mavrica izza duše je z združitvijo diplomacije in književnosti izvirna literarna stvaritev v slovenskem prostoru. Dogajanje je postavljeno v domače in mednarodno intelektualno okolje, v katerem avtor tudi sam živi in deluje. Roman skuša bralcu iz prve roke približati svet diplomacije kot dokaj nov pojav in mnogokrat viden kot tujek na domačih tleh, hkrati pa skozi prizmo glavnega protagonista podati sporočilo, da je kariera le pot do zorenja posameznika.

Delo govori o slovenskem diplomatu, ki za svoje delo prejme Nobelovo nagrado. V svojevrstnem slogu je podana rahločutna psihološka in sociološka analiza odnosov, mestoma začinjena z elementi cinizma. Delo je pisano kot psihološka in sociološka analiza posameznika – diplomata, okolja, v katerem le-ta deluje, in njegovih odnosov z drugimi diplomati. Gre za postmoderen roman, ki dogajanje uprizori z razkrivanjem posameznih plasti v protagonistovem življenju in skoznje sestavi zgodbo.

Mehka vezava, 14 x 20 cm, 225 strani.

RECENZIJA BUKLA:
Literarni prvenec slovenskega diplomata Milana Jazbeca, sicer avtorja številnih publikacij, člankov in zbirke esejev Slovenec v Beogradu. Delo (nastalo je kot rezultat ambicije iz prve roke približati in predstaviti slovenskemu bralcu diplomacijo) je pisano kot psihološka in sociološka analiza posameznika - diplomata, okolja, v katerem deluje, in njegovih odnosov z drugimi diplomati. Na osrednjo temo pa se navezujejo spremljevalni motivi njegovega osebnega (tudi čustvenega) življenja. Okvirno gibalo zgodbe je nominacija za Nobelovo nagrado za literaturo, ki doleti slovenskega diplomata, izstopajoča posebnost romana pa je vsebinski razvoj pripovedi, ki temelji na portretiranju oseb skozi prizmo toka zavesti. Osrednje sporočilo dela je, da so človekove osebne vrednote nad kariero in da je slednja le pot do zorenja posameznika. (Eva Vrbnjak)