Drevo želja - MV, Navdihujoča pripoved izkušenega hrasta - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Drevo želja - MV

Navdihujoča pripoved izkušenega hrasta

Drevo želja - MV
 • Drevo želja - MV
 • Redna cena:

  17,99 €

 • Popust:

  0,90 € (5%)

 • Spletna cena:

  17,09 €

 • ISBN:

  9789619475607

 • Avtor:

  Katherine Applegate, Alenka Sottler

 • Založba:

  Ocean

 • Prevajalec:

  dr. Veronika Rot Gabrovec

 • Datum izida:

  23.11.2019

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Srčen mladinski roman za vse generacije otrok in odraslih, poln duhovitih domislic, poudarja pomen prijateljstva, sprejetosti, upanja, spoštovanja in sožitja. Rdeči je dvestoletni hrast, ki nudi domovanje številnim živalskim vrstam, prijetno senco in zatočišče pa tudi prebivalcem okoliških hiš. Enkrat letno k njemu pridejo ljudje z vseh koncev in krajev, da na njegove veje obesijo trakove s svojimi željami.

V svojem dolgem življenju je videl že marsikaj, a ga današnji svet zna vedno znova presenetiti. Ko se v soseščino priseli nova družina, v hrastovo deblo nekdo na skrivaj vreže napis: SPOKAJTE! Poleg tega se lastnica zemljišča odloči, da je čas, da tudi hrast požagajo. K sreči je v bližnji šoli veliko učencev in učiteljev, ki jim je mar za sočloveka in druga živa bitja.

S toplino in duhovitimi domislicami ta nepozabna zgodba bralce usmerja v razmišljanje o sprejemanju vseh bitij, o pomembnosti sožitja med ljudmi  kljub raznolikosti in v izogibanje sodbam na podlagi videza in navad (čeprav se razlikujejo od naših). Avtorica se v izjemnem literarnem slogu dotakne tudi problematike migracij v zgodovini. Roman spodbuja razmislek o občutkih pripadnosti, sprejetosti in o prijateljstvu. Preberite začetek romana >> 

Mehka vezava, 14,0 x 20,0 cm, 172 strani.

O AVTORICI IN ILUSTRATORKI:

Katherine Applegate je priznana in večkrat nagrajena ameriška avtorica knjig za otroke in mladostnike, po katerih posegajo tudi starši in učitelji. Za knjigo En in edini Ivan je leta 2013 prejela Newberyjevo medaljo – najvišje priznanje ameriških knjižničarjev za otroško književnost. Avtorica ilustracije za naslovnico slovenskega prevoda knjige in vinjete hrastovega želoda, ki se pojavlja med poglavji, je mednarodno uveljavljena slovenska umetnica Alenka Sottler. Ilustrirala je že več kot 50 knjig in se predstavila na številnih razstavah. Poleg mnogih mednarodnih priznanj na področju knjižne ilustracije je leta 2013 prejela tudi nagrado Prešernovega sklada. Leta 2014 je bila nominirana za najvišje svetovno priznanje na področju otroške ilustracije in književnosti, Andersenovo nagrado. Leta 2016 pa je za knjižno ilustracijo Evridike prejela tudi eno najprestižnejših nagrad za ilustracijo na svetu, zlato medaljo Ameriškega združenja ilustratorjev v New Yorku.

MNENJA O KNJIGI:

"Rdeči in Bongo skleneta načrt. Samar bosta uresničila željo – priskrbela ji bosta pravega prijatelja. To bi lahko bil Stephen, njen sosed. Toda ali lahko spreminjamo sile medosebnih odnosov? Lahko prijateljstvo umetno izzovemo, dobesedno nastavimo ugodne spremenljivke, pripravimo teren in kot v eksperimentu čakamo na čim večjo naklonjenost dveh? Izkušeni hrast in iznajdljiva vrana bosta poskusila. V romanu Drevo želja je (p)ostati Rdeči življenjska drža, vredna človekovega posnemanja." - Nina Prešern, Gospodična knjiga (septembra 2019):

"Ljubitelji »Malega princa« smo dobili sestrsko izdajo. Prijateljuje se, ne z vrtnico, ampak z drevesom, drevo je hkrati tudi planet, kjer se sobiva s čutečimi in govorečimi živalmi, ljudmi, ki se pod drevo zatekajo s svojimi težavami, zgodbami, željami. Tako se rojevajo novi neumrljivi citati. Modrosti medsebojnega sprejemanja se razširjajo, želje tokrat uresničujejo. Uprizoritev ni daleč." - DOBREKNJIGE.SI (23. 11. 2019)

"Poetična knjiga bralca zaziblje v razmislek o življenju z umirjeno pripovedjo, sugestivnim ritmom besed in modrih misli, ki brišejo čas in tisto, kar na videz razlikuje ljudi, živali in rastline. Primerna je za bralce vseh starosti." - Bukla (26. 11. 2019)

"Ni v moji navadi, da bi si pisala, podčrtovala ali označevala besede iz knjig, ampak Drevo želja je pa napisana tako zelo lepo, da se človeku za tri številke poveča srce. Ena najlepših knjig, kar sem jih prebrala." - Nina Jelen (Facebook, 29. 9. 2019):

"To knjigo bi vsak otrok moral slišati, da mu jo nekdo prebere, da, slišati!!! ... kajti neizmerno lepo je glasno brati in opazovati obraze poslušalcev ... majhnih in velikih ... tudi mačjih. (Saj se mačja preja lahko razume kot potrditev slišanega?) Jaz jo jutri vračam v šentjursko knjižnico in naročam svojo, kajti Drevo želja je ena tistih, ki jo moraš imeti na dosegu roke v vsak trenutku dneva ali noči …" - Bojana Potočnik (Facebook, 20. 10. 2019)

"Posebno presenečenje v notranjosti so vinjete želodov, ki uvajajo vsako poglavje. Zdijo se kot semena, ki jih avtorica seje v naša srca, ga budi, da spet začutimo, kaj je v našem življenju dejansko pomembno: prijateljstvo, povezanost, sprejetost, solidarnost skupnosti, empatija. In kroženje energije, ki se ji reče Življenje, med vsemi nami, naravo in človeštvom. Preprosto čudovito." - Literarna lekarna (4. 11. 2019):

"Knjiga je učence očarala, kresala so se mnenja, aktivirali možgani in srce. Ker je še ni na knjižni polici šolske knjižnice, smo se zmenili, da se dobimo čez teden dni, da vidimo, kaj nam bo še razkril Rdeči. Danes nas je naučil kar nekaj modrosti." - OŠ Franja Malgaja Šentjur (Facebook, 7. 11. 2019)

"Knjiga je še zlasti čudovita, saj je ilustracijo za naslovnico priskrbela Alenka Sottler, za bogat prevod je poskrbela Veronika Rot Gabrovec. Poleg tega pa – in na ta trenutek sem čakal kar nekaj časa – lahko končno omenim besedo 'sntntn'. Od zdaj naprej ne boste več rekli 'tista reč, no, na vrhu pločevinke, s katero pločevinko odpreš'." - Peripetije (Facebook, 17. 11. 2019)