Ljubezen - Srčna slikanica za vse generacije - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Ljubezen - Srčna slikanica za vse generacije

Ljubezen - Srčna slikanica za vse generacije
 • Ljubezen - Srčna slikanica za vse generacije
 • Ljubezen - Srčna slikanica za vse generacije
 • Redna cena:

  19,99 €

 • Popust:

  1,00 € (5%)

 • Spletna cena:

  18,99 €

 • ISBN:

  9789619430651

 • Avtor:

  Matt de la Pena, Loren Long

 • Založba:

  Ocean

 • Prevajalec:

  Nataša Detič

 • Datum izida:

  05.07.2018

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Slikanica, ki se je v samo dveh tednih po izidu v ZDA januarja 2018 zavihtela na prvo mesto lestvice knjižnih uspešnic New York Timesa, otroke in odrasle navdušuje z izjemnimi ilustracijami in čudovito zgodbo ljubezni v najlepših, pa tudi težkih trenutkih življenja. Otrok začuti, da njegovim najbližjim ni vseeno zanj in da v družini vedno lahko najde zavetje in podporo.

Večkrat nagrajeni avtor Matt de la Pena (za knjigo Last Stop on Market Street je prejel Newberyjevo medaljo – najvišje priznanje ameriških knjižničarjev za otroško književnost) in ilustrator mnogih knjižnih uspešnic Loren Long sta skrbno izbrala vsako od sedemnajstih velikih ilustracij. Z njimi sta podkrepila pomen besed ali opozorila na dodatno razsežnost posamezne situacije.
Ljubezen v tej brezčasni slikanici postane melodija, ki prežema celotno življenje in v stiski vzbuja upanje. Avtor neprizanesljivo poseže tudi v mračne situacije in kaže pot do najsvetlejših zvezd.

»Vse, kar lahko poimenujemo ljubezen ? od veselja, ki ga z nekom deliš, do tolažbe v temi ? je zbrano na straneh te pomirjujoče in osvežujoče poštene slikanice.« - The New York Times BookReview
»Poetičen prikaz pomembnosti ljubezni v otrokovem življenju … prepričljiv in čustven.« - People

Trda vezava, 24 × 28 cm, 40 strani.

MNENJA O KNJIGI:

"Slikanica s čudovitimi mehkimi ilustracijami pripoveduje o ljubezni. Kako razložiti, zakaj pravimo, da je ljubezen »vse, kar potrebuješ«? Matt de la Pena in ilustrator Loren Long, oba večkrat nagrajena, sta izbrala sedemnajst prizorov iz vsakdanjega življenja, sedemnajst koščkov, ki soustvarjajo veliki mozaik ljubezni. Poleg prijetnih mozaičnih prizorov, kot je ljubeč pogled staršev v zibko in plesni koraki na obali pod žarečim večernim nebom, nanizata tudi boleče. Na primer, nočni beg iz doma, ko se oglasi alarm, tesnoba, ko razpada družina, begunstvo v tujini... Toda prav ti prizori so še posebno navdihujoči, ker sporočajo, da je v ekstremnih situacijah ljubezen še posebno dragocena, da ohranimo upanje." - Mag. Maja Črepinšek, revija Moj malček (15. 6. 2018):

"In čeprav knjiga ni namenjena najmlajšim, jo lahko uporabite za skupno branje ilustracij (ki znajo božati, a tudi ščipati in rjoveti), za pogovor, ki naj ga vodi otrok, za varno iskanje lepega v vsaki življenjski situaciji. Komu je torej namenjena? Vidim jo kot čudovit dar prijatelju, učiteljici, končno polnoletni nečakinji, otroku, ko ponosno gre na svoje." - Vojka Havlas, Pri Sofiji (12. 6. 2018):

"Je torej prav, da otrokom prebiramo o tem manj lepem obrazu življenja? Jim z vsem tesnobnim, omenjenim v Ljubezni, zbujamo še več strahu, negotovosti in pesimizma, pa niti L od v naslovu obljubljene ljubezni? Preberite slikanico do konca in ustavili se boste ob tistem, v kar slej ali prej trčimo vsi – ob samega sebe. Je tam sploh kaj ljubezni? Blagor, naj bo! Vzklila je (tudi) iz temnega in otrokom tega ni treba prikrivati." - Nina Prešern, Gospodična knjiga (2018):

"Nekaj založb pri nas izdaja res odlično otroško in mladinsko literaturo. Med njimi tudi Ocean. Poleg Čuda in Julianove zgodbe zdaj še čudovita slikanica o ljubezni v svetlih in temnih odtenkih. Preprosto, iskreno in z močnim sporočilom. Priporočam!" - Janja Vidmar, mladinska pisateljica (Facebook, 25. 5. 2018):

"Ljubezen je res krasna slikanica o ljubezni v različnih trenutkih življenja, tako lepih kot tistih težjih, ko potrebuješ roko. Slikanica je zelo primerna za branje v dvoje zvečer, ko vse potihne." - Damjan Zorc, Peripetije (Facebook, 19. 5. 2018):

"V teh viharnih časih, ko se zdi, da je zlo vedno močnejše in mogočnejše, ne smemo pozabiti ljubezni. Ljubezen je nevidna sila, ki nas spremlja od rojstva pa do smrti. V dobrem in slabem, kaže nam pot, ko nas je strah in nam daje pogum za boj proti temi. Povezuje družine, pa tudi ljudi, ki se zdijo popolnoma različni. Ljubezen je čudovita slikanica, ki sta jo ustvarila Matt de la Pena in Loren Long, v slovenščini pa je izšla pri založbi Ocean. Vsak večer jo berem mojima mladičema, da bi ju naučila ljubiti in ceniti ljubezen. Srčno priporočam, res jo potrebujemo vsi skupaj." - Nina Kožar, Knjigobežnice (Facebook, 19. 6. 2018):

"V rokah ljubezen. Ljubezen med platnicama. Čudovita knjiga, ki zariše vse, kar imenuje ljubezen. Različnih obrazov, neskončnih pogledov, tudi tistih, ki prebivajo v ogledalu. Malo besed, velike podobe. Ta knjiga ima srce." - Tomaž Bešter (FB):

"Ljubezen" sem prvič videla na mizi v zbornici. Zdržala sem točno dve sekundi, preden sem jo vzela v roke. In vesela sem, da sem jo našla. Ali da je našla mene. Da je našla moje učence. Ljubezen je lepa, drugačna, včasih težka, včasih žalostna. Je pa povsod. Včasih je močna, drugič pa jo moraš iskati z majčkeno strtim srcem. In z Ljubeznijo smo iskali, vohljali in raziskovali, kje vse je ljubezen, v našem razredu in v naših družinah. Veliko smo je našli." - Nina Jelen, učiteljica:

"Dobila sem knjigo in me je prevzela. Ta je namenjena hčeri, ki bo kmalu rodila. Za darilo. In počasi bom kupila še tri, za ostale svoje odrasle otroke. Najraje bi jo kupila še bivšemu možu, čeprav sem ločena že debelo desetletje. A tako v njegovo življenje pač ne morem poseči, nihče ne bi razumel ? da je to le Ljubezen :) Hvala, polepšali ste mi večer." - Tatjana Cvetko: