NAJ: Obvezna oprema vsake najstniške sobe - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

NAJ: Obvezna oprema vsake najstniške sobe

NAJ: Obvezna oprema vsake najstniške sobe
 • NAJ: Obvezna oprema vsake najstniške sobe
 • NAJ: Obvezna oprema vsake najstniške sobe
 • NAJ: Obvezna oprema vsake najstniške sobe
 • NAJ: Obvezna oprema vsake najstniške sobe
 • Redna cena:

  18,00 €

 • Popust:

  0,90 € (5%)

 • Spletna cena:

  17,10 €

 • ISBN:

  9789619475621

 • Avtor:

  Nina Jelen in Anja Kurent

 • Založba:

  Ocean

 • Datum izida:

  25.11.2019

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Obvezna oprema vsake najstniške sobe! Knjiga NAJ mladostnikom na začetku najstništva ponuja izhodišča za razmišljanje o sebi, o tem, kaj se z njimi dogaja, kako lahko vplivajo na svoje življenje in kakšno odgovornost imajo do družbe.

Polna duhovitih zgodb o pripetljajih, razmišljanjih in občutkih štirih glavnih likov, s katerimi se najstniki z lahkoto poistovetijo, knjiga ob skrbno izbranih temah skozi vodene vaje, samoraziskovanje, spoznanja in napotke najstnike opolnomoči za uspešno spopadanje z izzivi lastnega odraščanja. Za starše pa je knjiga NAJ dobrodošel pripomoček pri njihovih prizadevanjih, da bi iz zmedenih najstnikov vzgojili odgovorne in prijazne ljudi.

NAJ je za tiste, ki jih razganja sto na uro. In za tiste z energijo utrujenega lenivca.    
NAJ je za skrivnosti. In za stvari, ki bi jih zakričali do neba in nazaj.  
NAJ je za vse tiste, ki so kdaj veseli, žalostni, zadovoljni, zaljubljeni, zmedeni, jezni, razočarani, utrujeni … Za tiste, ki v vsem vidijo lepo, in tiste, ki v vsem vidijo temo.
NAJ je za tiste, ki plešejo, smučajo, pišejo, zbirajo znamke, snemajo filmčke, berejo, se vozijo z motorji, skejti, na glas prepevajo, igrajo igrice, in za tiste, ki še niso odkrili, kaj jih veseli.
NAJ je za tiste, ki bi radi rešili svet, in tiste, ki jim svet pomeni udoben kavč, knjiga in kakav.  
NAJ je za vse. Ker je vsak lahko NAJ. Vsak! Zato bodi NAJ.

Mehka vezava, 14,8 × 21 cm, 192 strani.

O AVTORICAH:
Nina Jelen je inovativna učiteljica, ki jo obožujejo učenci in njihovi starši. Pa tudi domača in mednarodna strokovna javnost, saj je novembra 2018 v Bruslju prejela prvo nagrado Evropske komisije v kategoriji za učitelje na natečaju »SaferInternet4EU«. Pred tem je z učno uro, ki temelji na zgodbi iz slikanice Ženičke in strički za daljnimi grički, zmagala na natečaju informacijske pooblaščenke na temo varstva zasebnosti in osebnih podatkov na spletu. Oktobra 2019 je za izjemne dosežke na področju osnovnega šolstva prejela najvišjo državno nagrado Republike Slovenije. Po njenem mnenju so učitelji hkrati tudi učenci, ker se ves čas učijo. Včasih so mamice in atiji, motivatorji, usmerjevalci, trudijo se, da so učencem vzor, brišejo nosove, učijo za življenje, opogumljajo otroke, držijo z njimi in poskušajo v njih poiskati najboljše.

Anja Kurent je doštudirala na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani, kjer je opravila tudi specializacijo iz Sistemske psihoterapije. Sodeluje z vladnimi in nevladnimi organizacijami: Zavetišče za ženske in žrtve nasilja, Krizni center, projekt Zagovornik – glas otroka (projekt Varuha človekovih pravic), Zavod Emma, centri za socialno delo, mladinski centri, osnovne in srednje šole ... Je soustanoviteljica Društva za kakovost življenja Spiritual. Kot samostojna podjetnica uspešno izvaja psihoterapevtsko prakso za otroke in mladostnike, družine, pare in posameznike, predavanja za starše, zaposlene v podjetjih, strokovne delavce ter interaktivne delavnice za vse generacije (www.anjakurent.com). Navdihujejo jo ljubezen, življenje in iskrice v očeh zadovoljnih ljudi. Uživa v sproščeni družbi srčnih oseb, doživetjih v naravi, odličnih knjigah in filmih, o katerih z veseljem napiše svoje mnenje ali strokovno recenzijo.

MNENJA O KNJIGI:
25 nepremagljivih daril, ki so jih ustvarile pridne roke slovenskih podjetnic (nepremagljiva.si, 16. 12. 2020):
»Inovativna knjiga za najstnike, z naslovom NAJ, vsebuje zanimive zgodbe, duhovite napotke in zabavne naloge. Mlade spodbuja k samoraziskovanju in razmišljanju kdo sem, jih podpira pri razvoju dobre samopodobe, jih vzpodbuja h gradnji dobrih odnosov s starši in prijatelji, … Primerna je tudi za pedagoge, mladinske delavce in starše.«

Mnenja mladostnikov o knjigi NAJ (Psihoterapija, svetovanje, izobraževanje – Anja Kurent, s.p., 18. 2. 2020):
»Všeč mi je, ker lahko pišem v knjigo. Zanimivo mi je, da so v njej vprašanja, o čemer me ni še nihče drug vprašal. Všeč mi je tudi zgodba, zelo realna se mi zdi in v nekih trenutkih se spomnim nase. Danes sem jo nesla v šolo in pokazala sošolkam, ki so bile vse navdušene.«

Nina Nahtigal, Mladinski center Zagorje ob Savi (3. 1. 2020):
Knjiga je super realen priročnik za krmarjenje v življenju najstnika, slog je res simpatičen in opremljena je z uporabnimi vajami in namigi. Se bom še vračala vanjo ?? Res dobra naložba v rast najstnika in ljudi, ki se jih dotika, na daljši rok pa tudi skupnosti.
Res NAJ ?? Hvala ??

Janja Vidmar, mladinska pisateljica in strokovnjakinja z diplomo iz mladinske književnosti in pedagogike (Bukla, št. 152, jan.-feb. 2020):
Avtorici pretanjeno, strokovno in literarno prepričljivo postrežeta s hudomušnimi predlogi, rešitvami in vajami za lažje spopadanje z izzivi odraščanja. Krasni so tudi NAJ izreki, osebno mi je najljubši Ko nekaj poveš glasno, takoj postane manj strašno, ki se ga v življenju tudi sama držim. Uporaben priročnik za zbegane starše, ki svojega najstnika ne prepoznajo več, vendar pozor! Raje si priskrbite svoj izvod, kajti če vas najstnik zaloti med stikanjem po sobi, bo joj!
Ilustrator Jure Engelsberger je seveda kot po navadi odlično opravil svoje delo, tako da je knjiga tudi po likovni plati razgibana in živahna, kot se za mlado bralstvo spodobi.
Skratka, vsi štirje, z založnico Natašo Detič vred, sedi, pet! Koristna zadeva za vse vpletene v proces odraščanja.

Nina Jelen, učiteljica (spletna kampanja #domačebranje; MMC RTV SLO, 7. 4. 2020):
NAJ je fajn knjiga tako za mulce, ker jim daje napotke za lažje preživetje, kot za starše, ker otroku v roke porinejo knjigo in jim stvari ni treba razlagati (ker svojih staršev itak ne poslušajo).