Aleksandrijski kvartet, Beletrina - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Aleksandrijski kvartet

Beletrina

Aleksandrijski kvartet
 • Cena:

  39,00 €

 • ISBN:

  9789612847487

 • Avtor:

  Lawrence Durrell

 • Založba:

  Beletrina

 • Datum izida:

  15.04.2021

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Eden najslavnejših romanov vseh časov bo zaradi svoje izjemne roman priljubljenosti ponatisnjen. Romaneskna tetralogija Aleksandrijski kvartet je čutna in briljantna evokacija Aleksandrije v času tik pred drugo svetovno vojno in med njo. Prvi trije romani, Justine, Balthazar in Moutolive, predstavljajo tri perspektive istih dogodkov pred in med vojno, zadnji roman Clea pa se dogaja šest let zatem.

Romaneskna tetralogija Aleksandrijski kvartet je čutna in briljantna evokacija Aleksandrije v času tik pred drugo svetovno vojno in med njo. Prvi trije romani, Justine, Balthazar in Moutolive, predstavljajo tri perspektive istih dogodkov pred in med vojno, zadnji roman Clea pa se dogaja šest let zatem. Umeščeni so na prizorišče zapeljivega raziskovanja spolnih in političnih spletk, ki jih je avtor sam opisal kot »raziskovanje sodobne ljubezni«, v resnici pa je pravi junak kvarteta mesto Aleksandrija, ki nam ga avtor predstavi izredno bogato. Nepozabni prizori ljubezenskih zgodb, politike in aleksandrijske družbe, ki jo spoznamo tudi v podtalju, iz knjige rastejo izjemno živo. Napetost vsebine in dramaturgija vseskozi ustvarjata privid mesta, ki se zdi bralcu bolj resničen od same nekdanje prestolnice grškega Egipta.

»Eno najbolj impozantnih del britanske literature.« - The Times

»So knjige, ki pridejo v sanje. So knjige, ki premaknejo nekaj v tebi za vedno. So knjige, zaradi katerih spoznaš, vsaj malo globlje, kdo si, in se zaljubiš v mesto, ki ga še nikoli nisi videl. Mesto je Aleksandrija in knjiga je Aleksandrijski kvartet angleškega pisatelja Lawrencea Durrella, po mnenju kritikov najbolj uspešno literarno impresionistično delo v angleškem jeziku ... « - Vesna Milek, Sobotna priloga Dela

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 14,5 x 21,5 cm, 1564 strani.

O AVTORJU:
Lawrence Durrell (1912–1990) je eden najbolje prodajanih, najslavnejših angleških romanopiscev poznega 20. stoletja. Posebnost in edinstvenost njegovih del izhaja že iz njegove biografije. Rojen je bil v Indiji, v šolo pa je bil poslan v Anglijo, kjer, vajen raznolikih vplivov Orienta, ni zdržal, zato je mater prepričal, da se z družino preselijo na otok Krf. V Grčiji je ostal do druge svetovne vojne, med katero je s čolnom zbežal na Kreto in od tod v Egipt. V Kairu in Aleksandriji je ostal do konca vojne in tam opravljal službo tiskovnega diplomata pri angleškem štabu za Srednji vzhod. Rezultat vtisov iz severne Afrike, Sredozemlja in Male Azije je Aleksandrijski kvartet. Durrell je avtor več romanov, dram, potopisov, esejev in pesmi, svetovno slavo pa je doživel z Aleksandrijskim kvartetom, ki je danes preveden v številne jezike.