Količina:

0


Znesek:

0,00

Narava v ognju

Narava v ognju
  • Redna cena:

    8,00 €

  • Popust:

    0,40 € (5%)

  • Spletna cena:

    7,60 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Izumrtje grozi več kot milijonu vrst, najbolj na udaru pa so mokrišča, koralni grebeni in tropski gozdovi. Pretresljiv je tudi podatek, da se je biomasa vseh v naravi živečih sesalcev v zadnjih desetletjih zmanjšala za 82 odstotkov!

Nik Škorjanc, mlad zagovornik ciljev trajnostnega razvoja #GEGL in umetnik na svoj kreativen način ozavešča o pomenu ohranjanja naravnih ekosistemov za trajnostni planet.

V januarju 2020 je imel svojo prvo samostojno razstavo slik z naslovom Nature in fire, ob njej pa je z istoimenskim naslovom izdal tudi svojo prvo pesniško zbirko. Na slikah je upodobil štiri živalske vrste, ki so ali pa bodo kmalu ogrožene in sicer netopirja, človeško ribico, kozoroga in čebelo. Prav to so pa tudi glavni sklopi pesniške zbirke. Z razstavo je želel širši množici predstaviti problem onesnaženosti okolja. V samozaložbi pa je izdal že drugo pesniško zbirko, ki jo je posvetil svoji mami: Moja mama je kot veliko sadno drevo, ker je močna in s svojim sadjem prikliče nasmeh na naše obraze.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 53 strani.