Količina:

0


Znesek:

0,00

Slepi rov - MV

Slepi rov - MV
  • Redna cena:

    17,95 €

  • Popust:

    0,90 € (5%)

  • Spletna cena:

    17,05 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Nominacija za najboljši nordijski kriminalni roman leta 2019! Podzemni predori. Kriki, ki odmevajo pod nogami. Kri prikrite zgodovine, ki teče po žilah tvojega soseda ... Slepi rov je kot struna napeta kriminalka, ki obenem presega okvire svojega žanra. V romanu suspenza in napetega vzdušja se skozi zgodbo o človeški brutalnosti in zvestobi prepletata zgodovina in sedanjost. V mestecu brez ogledal je preteklost moč izbrisati, vendar tisti, ki so odšli, ne morejo biti pozabljeni.

Sonja in Daniel sta ugleden par srednjih let, ki se v zadnjem poskusu, da bi rešila neuspešen zakon, odločita zapustiti Švedsko in uresničiti svoje sanje o nakupu vinograda. Ko Daniel najde propadlo posestvo na Češkem, na območju Sudetov, se odločita za nakup nepremičnine in enosmernih vozovnic v novo življenje. Neke noči Daniel zbudi Sonjo in jo odpelje v globoko pod zemljo ležečo klet – našel je odprtino, ki vodi v skriti predor. Med raziskovanjem naletita na strašljivo najdbo ...

Slepi rov je vrhunska kriminalka, ki obenem presega okvire svojega žanra. V romanu suspenza, ki ustvarja napeto vzdušje, se skozi zgodbo o človeški brutalnosti in zvestobi prepletata zgodovina in sedanjost. V mestecu brez ogledal je preteklost moč izbrisati, vendar tisti, ki so odšli, ne morejo biti pozabljeni: živi v sebi nosijo spomin na mrtve. Švedska pisateljica Tove Alsterdal ponudi nov pogled na zgodovino, za katero smo mislili, da jo poznamo, in zastavlja vprašanje: kaj vse smo pripravljeni storiti, da bi rešili sebe in spomin na bližnje?

Mehka vezava, 12,5 cm x 19,8 cm, 272 strani.

O AVTORICI:

Tove Alsterdal je ena najbolj uveljavljenih švedskih pisateljic, njena specialiteta so romani suspenza. Njene knjige so do sedaj izšle v 19 državah, na Švedskem in v Franciji je prejela odmevne literarne nagrade.
Tretji avtoričin roman, Izginuli (The Disappeared), si je leta 2014 prislužil nagrado za najboljši švedski kriminalni roman in bil finalist za Glass Key, nagrado, ki ustoliči najboljši nordijski kriminalni roman leta. Njen peti roman Slepi rov je izšel januarja 2019 in si prav tako priboril zaželeno nominiracijo za najboljši kriminalni roman leta.

O KNJIGI SO DEJALI:
"Ena izmed najboljših sodobnih pisateljic kriminalnega romana." – Skanska dagbladet
"Alsterdal je pisateljica kriminalnih romanov, ki dviguje letvico, njeno pisanje je v čast temu žanru." – Berglinske
"Alsterdal je darilo za ljubitelje romanov suspenza." – Sondag (DK)
"Tove Alsterdal je fantastična in pika." – Folkbladet (SE)
"Tove Alsterdal je brez sence dvoma ena izmed najboljših piscev kriminalnih romanov današnjega časa. Ali na kratko, Tove Alsterdal je ena izmed najboljših piscev nasploh." – Norra Skane