Količina:

0


Znesek:

0,00

Planinski vestnik 7-8/2021

Planinski vestnik 7-8/2021
  • Redna cena:

    3,90 €

  • Popust:

    0,20 € (5%)

  • Spletna cena:

    3,71 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Dvojna - poletna - številka Planinskega vestnika, in kot že nekaj let tudi tokratno poletno številko krasita dve fotografiji čez tri strani. V temi meseca pišemo, kako lahki in hitri smo v gorah. Razmišlja več alpinistov, gorskih vodnikov in vodnik PZS.

Tokrat imamo več intervjujev, in sicer z Vikijem Grošljem in Mio Krampl, glavni pa je z našim odgovornim urednikom Vladimirjem Habjanom, ki s to številko praznuje dvajset let urednikovanja. V vseh teh letih se je zvrstilo kar 229 številk Vestnika. [Čestitke, Vlado, tudi iz uredništva!] Marjan Bradeško piše o tem ko greš in ne srečaš nikogar. Habjan obuja spomine na obiske Karnijcev v predkoronskem letu, Olga Kolenc piše o vzponu na Skutnik nad Rezijo. V sredici Andrej Mašera piše o gorah nad dolino Alta Badia, Roman Tratar pa je dodal štiri opise nad dolino Triglavskih jezer. Ravnik in Jesenovec s to številko končujeta dolgo sago nadaljevank o zgodovini plezanja in o odpravi na Aconcaquo.

Sledijo stalne rubrike: Planinčkov kotiček, varstvo narave, novice iz vertikale, športnoplezalne novice, literatura, planinska organizacija, grs, v spomin. In kot pravi naš urednik-jubilant: "Mi gremo na zaslužen dopust. Glede na pestro sezono, smo kar zasičeni in potrebujemo odklop, odmor. Beremo se spet septembra."

Mehka vezava, 20 x 28 cm, 100 strani.