Količina:

0


Znesek:

0,00

Vsaka knjiga je nek'i sam tale je kr'neki

KR'NEKI

Vsaka knjiga je nek'i sam tale je kr'neki
  • Redna cena:

    13,00 €

  • Popust:

    0,65 € (5%)

  • Spletna cena:

    12,35 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga »Vsaka knjiga je nek'i sam tale je kr'neki« je avtorsko delo in je avtorjeva peta knjiga, zajema misli – aforizme – domislice. Prve objave domislic, ki so sedaj ujete med platnice, so se pričele nizati na medmrežje že pred desetimi leti, da bi se nekje nekoč na prigovarjanje prijateljev avtor končno opogumil in ob pomoči DOBREGA NASVETA nam vsem priljubljenega gospoda Adija Smolarja, goro iztočnic spravil v red, oblikoval po poglavjih in v sedanjo obliko.

POZOR! Minister za zdravje svetuje: »Knjiga je neprimerna za branje osebam s krhkimi živci, brez smisla za humor in brez sposobnosti za poglobljeno intravenozno in obratnosorazmerno razmišljanje.«
Avtor svetuje: »Ko med branjem ne boš vedel ne kod ne kam, in ko te bo v glavi in v želodcu pričelo kuhati, si najprej preberi naslov, nato umirjeno in dobrovoljno nadaljuj z branjem, ali si pač pisanje zapri in pojdi spat.«

Mehka vezava, 105, x 16,5 cm, 82 strani.

AVTOR O KNJIGI:

PRIZNAM, KRIV SEM! Hudo sem užival in se zelo zabaval med samim pisanjem. Domislice-aforizmi-misli, so zapisane na način ki bralcu vsiljuje doživetost pri samem branju. Vrstice so zamaknjene, se nizajo v večjih in manjših razmikih. V besedilu je zaznati veliko pomišljajev, neskončne nize treh pik, dvopičij itd. Itd. in vse to bralca sili k premorom med branjem, k poudarjanju iztočnic in k temu, da se zmede, kar ga prisili k še bolj zbranemu branju in k temu, da se zamisli nad prebranim. Danes namreč vse bolj površno beremo, prebran zapis nam je samoumeven, skratka nam več kakor »celotna slika«, ki nam jo je hotel predstaviti avtor nekega XY besedila pomeni, da na koncu besedilu »pritisnemo« všečka (ali pa tudi ne).

Naslov knjige je vsaj malček provokativen in takšna je tudi vsebina, a povsem v pozitivnem smislu, saj dežja in grmenja (beri: stres-a) je že itak pretirano preveč. Satira na slovenskem, je med žanri povsem v manjšini. Slovenci se radi smejemo, seveda predvsem drugim, sami pa se ne želimo osmešiti. Knjiga je OGLEDALO…, oziroma sem sebi in bralcu postavil kar obe strani ogledala na ogled in v razmislek. Če se znaš nasmejati drugim, potem je še bolj smešno, ko se znaš nasmejati tudi sebi. Včasih, pa je lahko v skeču tudi zelo veliko resnice in prav v resnici se skriva kritika za boljši svet, katerega si vsi mi želimo in po katerem strmimo iz dneva v dan.

Odločil sem se za »samozaložbo«, kar mi je dalo proste roke pri izbiri VSEGA, od formata knjige, barve platnic, izbire načina pristopa k bralcu, do izbire sodelavcev v post produkciji, ki pa so bili prav vsi izjemni. Končni izdelek mi je zelo dopadljiv, je poseben, tako kot so posebni format knjige, velikost tiska, kakor tudi vsebina sama. Knjiga ni miniaturka, hkrati pa format ni običajen, skratka je zelo praktične velikosti, če tudi ima kar 88 strani.

ZAKAJ TAKŠEN FORMAT KNJIGE? (skopuških 16 x 10 cm)

Ni ga heroja, ki bi ne našel (tudi na silo če je potrebno) dovolj velik prostor v svoji vsakodnevni garderobi za »svoj« PAMETNI TELEFON, nikakor pa nam ni več pri srcu, da bi s seboj nosili tudi kakšno knjigo. Dolgo je že od tega, ko smo se postavljali drugim na ogled s knjigo v roki. To bi pomenilo, da smo učeni, pametni ali vsaj šarmantni. Danes nam načeloma za knjigo zmanjkuje časa in v žepih prostora, a prav za oba ASTRONOMSKA PROBLEMA sem našel odgovor.

Knjigica ima velikost pametnega telefona, vsebina pa se niza iz ene v drugo KRATKO domislico in če upoštevamo našo vsakodnevno zagato s časom, potem si vsakdo izmed nas mogoče…, ampak resnično MOGOČE, kljub vsemu časovnemu manjku, ki nad nami bedi v tem desetletju, lahko vzame za branje zapisanih misli toliko časa, kot se ga nameni ENEMU, DVEMA, mogoče celo TREM vdihom, kar pa bo že dovolj, da si preberemo vsaj eno misel na dan in morebiti bo to v teh koronskih časih že povsem dovolj močan odmerek za dobro voljo tistega dne.