Slovenska industrija od nastanka do danes - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Slovenska industrija od nastanka do danes

Slovenska industrija od nastanka do danes
 • Redna cena:

  30,00 €

 • Popust:

  1,50 € (5%)

 • Spletna cena:

  28,50 €

 • ISBN:

  9789616386906

 • Avtor:

  dr. Aleksander Lorenčič, Jože Prinčič

 • Založba:

  Inštitut za novejšo zgodovino

 • Datum izida:

  10.12.2018

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Monografija Slovenska industrija od nastanka do danes je logična nadgradnja in sinteza pa tudi časovna razširitev dosedanjega raziskovalnega dela obeh avtorjev. Spreminjanje slovenske družbe iz agrarne v industrijsko in postindustrijsko je bil dolg proces.

Podjetja so nastajala, se lastniško spreminjala, rasla in številna tudi propadla. Tudi zato, da številna podjetja in blagovne znamke, ki so nam bila v ponos, ne utonejo v pozabo, odločitev in motivacija za nastanek pričujočega dela.

Gre za pregledno znanstveno delo, ki je pisano za širšo publiko. Publikacija prikazuje gospodarski razvoj od srede 19. stoletja do danes; glavne industrijske panoge, ki nastajajo in izginjajo na slovenskem ozemlju, znotraj tega pa tudi panožno najpomembnejša podjetja; položaj slovenske industrije v posameznih državnih tvorbah, še posebej v Jugoslaviji, v kateri je Slovenija postopoma postala vodilna industrijska sila.

Trda vezava, 13,5 x 21 cm, 542 strani.