Strah me je - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Strah me je

Strah me je
 • Strah me je
 • Strah me je
 • Cena:

  19,00 €

 • ISBN:

  9789617123012

 • Avtor:

  Barbara Lekše

 • Založba:

  Ocean

 • Datum izida:

  08.09.2021

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Vsakogar od nas je kdaj strah teme, grmenja, pajkov, kač, samote ali česa drugega. Strah je naš zaveznik, saj nas obvaruje pred nevarnostjo. Kadar nas preveč prevzame, pa nas lahko ohromi. Zato je dobro poznati tehnike, kako posamezne strahove preseči.

V slikanici Strah me je sta moči združili avtorica Barbara Lekše in otroška psihoterapevtka Anja Kurent. Na začetku so predstavljeni pogosti strahovi, v nadaljevanju pa ponujeni napotki, kako jih premagati.

Slikanica je namenjena malčkom, ki jim pravljice berejo starši in vzgojitelji. Zaradi velikih tiskanih črk, oblikovanih, kot se jih otroci učijo po učnem načrtu, pa je dobra izbira tudi za prvo samostojno branje v prvem triletju osnovne šole. Besedilo je jasno in prilagojeno razvojni stopnji otrok. Ilustracije so izdelane v čudoviti kolažni tehniki, ki ustvari občutek globine v slikah. Otroci uživajo ob poslušanju zgodbe in gledanju motivov na slikah, po branju pa se lahko s starši in vzgojitelji pogovorijo o premagovanju strahu.

Trda vezava, 215 x 218 x 8, 28 strani

NAGOVOR AVTORICE:

»Včasih je dobro strahove komu zaupati ali jih izliti na papir, saj se takoj počutiš bolje. Nekaterih strahov pa se težko otreseš, kaj šele, da se z njimi spopadeš. No, tako je nastala slikanica, v kateri sem predstavila kar nekaj strašno strašnih strahov, in sicer v moji najljubši tehniki ustvarjanja – tehniki kolaža. Zgodba je zasnovana tako, da se kljub začetnemu temačnemu vzdušju in strahu ob koncu v svoji koži počutiš že kar dobro. Spremembo nakazujejo tudi barve, ki iz dolgočasnih temnih tonov preidejo v živahnejše in vesele. Mladim bralcem želim z zgodbo sporočiti, da ni treba biti super junak, ki ga ni ničesar strah, kajti strah je tu tudi zato, da nas včasih opomni na določene nevarnosti.«

O AVTORICI:

Barbara Lekše, ki je diplomirala na Oddelku za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru, dela kot profesorica likovne umetnosti na Osnovni šoli Ivana Skvarče v Zagorju ob Savi. V prostem času ustvarja ilustrirane zgodbe za otroke in z njimi sodeluje na različnih natečajih. Tako je s slikanico Strah me je leta 2016 na 14. Mednarodnem natečaju za najboljšo otroško in mladinsko knjigo avstrijske mestne občine Schwanenstadt osvojila posebno nagrado žirije v kategoriji odraslih avtorjev. Že pred leti so na tem natečaju nagradili tudi njeni slikanici Čudovita novica in Kodra, ki sta pozneje prav tako izšli pri Založbi Ocean.