Količina:

0


Znesek:

0,00

Dostojevski in jaz: Ob dvestoti obletnici rojstva F. M. Dostojevskega

Dostojevski in jaz: Ob dvestoti obletnici rojstva F. M. Dostojevskega
  • Redna cena:

    29,00 €

  • Popust:

    1,45 € (5%)

  • Spletna cena:

    27,55 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 27,55 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjižna novost pri LUD literatura ob 200. letnici rojstva Fjodorja Mihajloviča Dostojevskega. Knjiga Dostojevski in jaz, ki jo je uredil Matevž Kos, prinaša 17 esejev slovenskih avtorjev in avtoric, ki jih združuje poseben interes za ruskega pisatelja. Generacijsko, idejno, žanrsko itn. raznovrstni prispevki se lotevajo Dostojevskega z različnih gledišč.

Nekateri obravnavajo bolj splošne, a obenem ključne razsežnosti in tematske poudarke njegove literature in pogleda na svet, drugi se posvečajo specifičnim, a nič manj pomembnim vprašanjem, kot so npr. odnos Dostojevskega do zgodovine Rusije in Evrope, vpliv na druge pisce, tudi filozofe in publiciste. Enako velja za kompleksno vprašanje o recepciji Dostojevskega v slovenski literaturi in kulturni zgodovini.

Proti koncu se knjiga vrača na začetek: z bolj avtorsko obarvanimi prispevki, ki Dostojevskega – tudi iz čisto osebne perspektive – aktualizirajo in ga hkrati uvrščajo v svojo lastno zgodovino branj in s tem (samo)refleksije. Vse prispevke pa povezuje naslovna, nekoliko provokativno formulirana sintagma: Dostojevski in jaz.

Sodelujoči avtorji in avtorice: Aleksander Skaza, Janko Kos, Gorazd Kocijančič, Borut Kraševec, Pavle Rak, Igor Grdina, Urša Zabukovec, Tine Hribar, Neža Zajc, Ivan Verč, Alenka Koron, Sergej Valijev, Matic Kocijančič, Simon Malmenvall, Blaž Podlesnik, Tomo Virk, Jure Jakob.

Trda vezava, 20,4 x 14 cm, 338 strani.