Količina:

0


Znesek:

0,00

Neyla

Neyla
  • Redna cena:

    19,00 €

  • Popust:

    0,95 € (5%)

  • Spletna cena:

    18,05 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 18,05 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Tema tega romana ni toliko ljubezen kot tisto, kar želi to čustvo prikriti: to so težave, s katerimi se srečujejo vsi tisti, ki se morajo spopadati z vračanjem v svojo rodno deželo. Mladi študent se vrne na počitnice iz Evrope. Doma se nepričakovano zaljubi v čutno, a samosvojo Neylo, ob tem pa se sooča s tradicijo, predsodki, naivnimi predstavami, verovanji in pričakovanji.

Kossi Komla-Ebri, italijanski avtor afriških korenin, nas spodbuja k razmišljanju in premisleku. Govori nam o odhodih in vrnitvah, o asimilaciji in kulturni identiteti, a to počne tako, da se odreče literarnim arhetipom priseljenstva in kakršni koli nostalgični avtobiografiji, namesto tega raje v osebni prtljagi vseh migrantov pusti prosti prostor za ustvarjalnost.

Kossi Komla-Ebri se je rodil v Togu leta 1954. V Italiji je od leta 1974, kjer je leta 1982 diplomiral iz medicine in kirurgije. Živi in dela v pokrajini Como. Je član uredniškega odbora "El_Ghibli" (spletne revije migracijske literature). Objavil je več romanov in kratkih zgodb.

Mehka vezava, 12,5 x 21,0 cm, 164 strani.