Riko Debenjak: Živo verjamem v svetlobo in materijo, IN MATERIJO - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Riko Debenjak: Živo verjamem v svetlobo in materijo

IN MATERIJO

Riko Debenjak: Živo verjamem v svetlobo in materijo
 • Cena:

  35,00 €

 • ISBN:

  9789616229845

 • Avtor:

  Več avtorjev

 • Založba:

  MGLC

 • Datum izida:

  17.11.2021

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Umetniško delo Rika Debenjaka sodi med najpomembnejše dosežke slovenske modernistične umetnosti in je eden nosilnih stebrov kanona slovenske umetnosti 20. stoletja. Bil je vodilna osebnost preporoda grafičnega medija po koncu druge svetovne vojne, zavzet likovni raziskovalec in spoštovan univerzitetni pedagog. MGLC je leta 2018 pripravil pregledno razstavo Rika Debenjaka, ob tem pa se je začela izrisovati tudi ideja o pripravi monografije.

Knjiga Riko Debenjak. Živo verjamem v svetlobo in materijo je do zdaj najobširnejša publikacija o njegovem življenju in delu, saj prinaša bogato slikovno gradivo in poglobljene analize ter razmišljanje o raznolikih področjih njegovega ustvarjanja: grafiki, slikarstvu, ilustraciji, pa tudi karikaturi in umetniških delih, namenjenih javnemu prostoru. JEZIKA: slovenski, angleški.

Trda vezava, 24 x 33 cm, 220 strani.