Količina:

0


Znesek:

0,00

Starejša si, boljša si, ampak starejša

Umetnost zorenja

Starejša si, boljša si, ampak starejša
  • Redna cena:

    26,90 €

  • Popust:

    1,34 € (5%)

  • Spletna cena:

    25,55 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Avtorice kultne uspešnice Kako biti Parižanka se vračajo: starejše, boljše, zrelejše in očarljivejše. V novi knjigi, namenjeni zrelim ženskam, so zbrale nasvete o življenju, ljubezni in vsem ostalem. Dotaknejo se lepote, mode, zapeljevanja, pa tudi življenjskega sloga, družine, kariere, otrok in samskega življenja.
Starejša si, boljša si, ampak starejša ujame vse tiste vsakdanje trenutke, ko se soočimo z neizogibnim tekom časa: včasih je brutalno iskrena, toda zmeraj presenetljivo domača. Parižanka živi v vsaki izmed vas.

Knjigo prežema svetovljansko sproščeni duh svobodomiselnih Caroline de Maigret in Sophie Mas. Tokrat imajo avtorice pred očmi Parižanko, ki se spoprijema z izzivi zorenja in staranja. Kajti stvari niso več take, kot so bile. Tista črta na obrazu ni sled zaležanosti, predsednik Francije je mlajši od tebe in skoraj nobenega priljubljenega pevca ali igralca ne prepoznaš več ... Nevroze ali gotovosti, zanikanje ali sprejemanje, strast ali spokojnost: v duhovitih kratkih zgodbah se prepoznajo sodobne ženske, kjerkoli že so

Koliko si stara? Ali je naša starost tista, ki je zapisana v osebni izkaznici? Ni nujno... Ko obupano strmiš v ogledalo in si misliš: "Stara sem osemnajst let, ujeta pa sem v telo ženske, ki je dvakrat starejša," leta postanejo relativna. Pomisli na otroka, ki ima "staro dušo", ali na iskrico v očeh stoletnika. Okoli nas je veliko dokazov, da so leta nezadostno in nejasno merilo. Ne povedo nam nič bistvenega izven okvirjev golih številk. Starost je nekaj osebnega in zmedenega. Čutimo jo v duši in srcu, zato ni samo številka, ki se kot števec v avtu zavrti navzgor ob vsakem rojstnem dnevu.

Mehka z zavihki, 14,0 x 20,3 cm, 263 strani.