Kuharske prismodarije za pobalinčke in babice, BABICE - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Kuharske prismodarije za pobalinčke in babice

BABICE

Kuharske prismodarije za pobalinčke in babice
 • Kuharske prismodarije za pobalinčke in babice
 • Kuharske prismodarije za pobalinčke in babice
 • Kuharske prismodarije za pobalinčke in babice
 • Cena:

  20,00 €

 • ISBN:

  9789619486412

 • Avtor:

  Milena Miklavčič

 • Založba:

  Jutri 2052

 • Datum izida:

  15.11.2021

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Milena Miklavčič pravi: "Že od nekdaj sem sanjala o tem, da bi napisala kuharsko knjigo. A ne za kogar koli. Zlasti ne za tistih 1.915.234 Slovencev, ki kuhalnico sučejo bolje od mene. Kar je prijokal na svet prvi vnuk, imenovali smo ga Mali, sem razmišljala, bom zmogla opravljati najlepše poslanstvo pod soncem, kot se šika? Na skrivaj sem se trudila, tako kot prefrigane babice znamo, da iz njega naredim prvovrstnega kuharja. Ne vem sicer, ali bo kdaj kuhal za angleško kraljico, verjamem pa, da bo nekoč, ko bo srečal luštno dekle in se zaljubil vanjo, znal pripraviti vsaj čaj, mlečni riž ali kremno juho.

Potem so se rodili še Gal, Šefica, Julia in Jakob … Bila sem presrečna. Nekoč sem se vprašala:«Kaj, če jim - namesto nepotrebnih pridig, ki gredo skozi eno uho noter, skozi drugega pa ven - raje podarim knjigo zgodb o naših skupnih doživetjih?« Ja, čudovita ideja! Iz različnih, na videz celo neopaznih dogodkov, ki smo jih doživljali skupaj, so nastale zgodbe! Skrbno smo zapisali tudi recepte, ki smo jih preizkušali!

Babičina kuhinja je redko pospravljena v ''nulo''. Po navadi se po kotih valjajo igrače, skrbno oko pa hitro opazi, da je nekdo po tleh raztresel moko ali riž. A to ni pomembno! Pomembni so trenutki, ki vnuke in babice (ter dedke, seveda!) povežejo med seboj! Vezi, ki se pri tem stkejo, trajajo vse življenje!

Vas zanima, kako se lahko vnuki v kuhinji, nedaleč stran od babičinega naročja, naučijo življenjskih modrosti ter pomembnih vrednot, ki jim pomagajo, da v času odraščanja bolje razumejo sebe in tudi druge? Vzemite v roke knjigo Kuharske prismodarije za pobalinčke in babice, v kateri boste našli namige, ki je vredno posnemati! Ker pa je tod okoli pod Triglavom ogromno babic, ki imajo neskončno rade vnuke, lahko mirno rečem, da sem knjigo napisala tudi zanje! Ter, seveda, za njihove otroke in otrok otroke! Prepričana sem namreč, da je ljubezen, ki nas druži, približno enako močna, ne glede na to, kdo smo, kje živimo in koliko vnukov imamo. Naj vam bo branje v veselje, če boste pa skupaj z malčki preskusile tudi recepte, bom zelo vesela."

Mehka vezava, 21.0 X 21.0 cm, 127 strani.

O AVTORICI:
MILENA MIKLAVČIČ je slovenska pisateljica, novinarka in ljubiteljska raziskovalka preteklosti. Je štirikrat mama in štirikrat babica, družino pa si je ustvarila v Žireh. Več kot 20 let je oblikovala kulturne in otroške oddaje na Radiu Sora, nato je pisala zgodbe za Gorenjski glas, še danes pa piše za različne medije. Je tudi dobitnica različnih literarnih nagrad in priznanj, predvsem pa je oseba z velikim srcem, ki ji je življenje namenilo veliko lepih in tudi težkih trenutkov.