Količina:

0


Znesek:

0,00

Kako se ljubi reka

Kako se ljubi reka
  • Redna cena:

    25,00 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,75 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga Kako se ljubi reka je v prvem delu iskren zapis avtoričinega zdravljenja ter preobrazbe s pomočjo rek. Osrednji del knjige so Ljubezenska pisma rekam, intimni zapisi avtoričinih srečanj z rekami, ki predstavijo 13 slovenskih Velikih Dam: Idrijce, Dragonje, Kamniške Bistrice, Save, Soče, Mostnice, Ljubljanice, Drave, Kolpe, Mure, Krke, Savinje in njene domače Rovščice. Ti ponudijo vpogled v skrivno svetišče reke in preko kratkih erotičnih zapisov razkrivajo, kako se ljubi reka.

V načinu ljubljenja se odstira njihov energijski zapis, način na kakšen način ustvarjajo svet in s kakšno kvaliteto nas bogatijo. Knjiga je vabilo h globljemu pogledu na reke v katerem prepoznamo njihov pomen in jih ne le zaščitimo, temveč jih z rituali, podanimi tudi v knjigi, začnemo častiti.

O KNJIGI SO DEJALI:
“S to knjigo smo poleg povabila v intimni svet preobrazbe povabljeni v jasno strukturirano znanje, da vode hranijo še nikoli prej tako razkrit kolektivni spomin. Špela ga je destilirala v eliksir in prelila na papir. Zlata vredna Kaplja.” - Tadeja La Zupan, 6. element

“Knjiga Kako se ljubi reka je srčno, pogumno, odkrito pričevanje o osebnem prebujanju in osvobajanju. O napajanju skoraj presahlih notranjih pokrajin s svežimi sokovi življenja. Je zbirka izvirnih ljubezenskih pisem, ki se zapišejo iz vira – notranjega izvira. Srce zapleše, zapoje in zavriska, ko se prebujena ženska zaveže, da njeno telo ne bo več gojišče strupenih prepričanj in vzorcev delovanja, ampak bo svetišče. S sveto močjo se telo polni, ko se golo prepušča poljubom rek. Polnočutno prisluškuje njihovim zgodbam in sporočilom, jih svobodno izpleše v novodkritem gibu, zasluti v barvitih sanjskih podobah in spiše v neoviranem toku navdiha, da bi njihov dih zavel v svet.” - Tina Košir, iz spremne besede knjigi.

Mehka vezava, 20.5 x 25.5 cm, 225 strani.

O AVTORICI:
Špela Kaplja je pisateljica, pesnica, pripovedovalka zgodbo za Naravo in raziskovalka Rek, predvsem pa je glasnica sveta Narave. S pripovedovanjem zgodb, osvetljuje in približuje Naravo ljudem, od domačega centra Terra Anima, kjer živi in soustvarja, jih je ponesla vse do pripovedovalskega festivala na Škotskem in Eco film festivala v Londonu. Najraje pripoveduje in piše kar tam, od koder črpa navdih za svojo umetnost – to je v naravi, ob njeni najljubši reki – Kamniški Bistrici. Njene zgodbe zvenijo najbolj čarobno pod krošnjo stare bukve, kjer poslušalci lahko doživijo, da ob pripovedovanju zgodb postane živ ves svet naokoli.