Količina:

0


Znesek:

0,00

Veganski priročnik za tradicionalne kuharje

Zajtrki, malice, kosila, sladice

Veganski priročnik za tradicionalne kuharje
 • Veganski priročnik za tradicionalne kuharje
 • Veganski priročnik za tradicionalne kuharje
 • Redna cena:

  28,50 €

 • Popust:

  1,42 € (5%)

 • Spletna cena:

  27,08 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kaj imam v mislih pod nazivom »tradicionalni kuhar«? To so vsekakor vsi ljubiteljski pa tudi poklicni kuharji, ki bi radi klasične jedi svojih babic nadgradili z novimi veganskimi okusi in s tem zadovoljili vse večji krog tistih, ki iz različnih razlogov prisegajo na ta novi, zdravi in zanimivi trend prehranjevanja.

V knjigi je predstavljen širok izbor različnih veganskih obrokov, od zajtrkov, malic, kosil, sladic do prigrizkov. Vsi ti recepti NE VSEBUJEJO belih živil: BELE MOKE, BELEGA SLADKORJA in MLEČNIH IZDELKOV

Vsak začetek je težak, a upoštevajoč navodila, potrpežljivost in voljo do sprememb v kuhinji odpirajo vrata v svet povsem novih jedi, ki vas bodo navdušile, po drugi strani pa popeljale v zelenjavne in sadne obroke polnega in odličnega okusa. Zato verjamem, da bo na moj način pripravljena zdrava in lahkotna hrana kmalu postala vaša stalnica za vsaj kakšen dnevni obrok, pozneje pa zanesljivo tudi vse bolj pogosto … Menim, da boste s temi jedmi kmalu navdušili tudi tradicionalne vsejedce.

Kateri so osnovni, a hkrati nujni pripomočki za pripravo mojih jedi? :
- BLENDER: Visokozmogljiv električni mešalnik za pripravo vseh vrst zdravih organskih in svežih živil: smutijev, juh, kaš, namazov, sladic, omak in še česa;
- MULTIPRAKTIK: Zmogljiv multipraktik za rezanje in sekljanje.
- ŠTEDILNIK IN PEČICA
- KUHINJSKI PRIPOMOČKI: Običajni kuhinjski pripomočki.

Ta veganski priročnik je namenjen vsem amaterskim in poklicnim ljubiteljem kuhanja, ki bi svojo zbirko tradicionalnih receptov radi razširili ter dopolnili tudi z vegansko prehrano. Jedi, ki sem jih sestavila iz izbranih sestavin, dosegljivih na našem trgu, so precej enostavne, praviloma hitro pripravljene in okusne, ne nazadnje tudi vizualno privlačne, kar običajno na koncu pripelje do oblizovanja prstov.

Poleg kulinaričnega raziskovanja me definira tudi moj poklic, saj sem kot oblikovalka v veliki meri osredotočena na vizualno podobo pogrinjka ali krožnika, kar se (upam) vidi tudi v predstavljenih receptih. Zavihaj rokave, zaveži predpasnik in se podaj v svet zdrave, predvsem pa okusne veganske kuhinje.
Trda vezava, 22,5 x 22,7, 239 strani.

O AVTORICI:
Sem žena, mati (dveh odraslih fantov) in ženska, ki se s prebavnimi težavami sooča že vrsto let. Prav te so privedle do tega, da sem že pred časom morala svojo klasično prehrano zaradi intolerance preusmeriti v vegansko kuhinjo brez glutena in laktoze. Začelo se je povsem nepričakovano, z diagnozo, ki me je sprva precej prizadela, saj sem bila skoraj čez noč prisiljena v zelo stroge prehranske omejitve, kar je privedlo do tega, da sem bila v veliki dilemi.

KAJ SPLOH LAHKO JEM? Poleg samospraševanja, zakaj se je to zgodilo ravno meni, me je vznemirjala tudi misel, kako se bom lahko odrekla jedem, ki so mi bile okusne in privlačne že od rane mladosti … A je šlo, najprej s sprejetjem dejstva, da samopomilovanje ne vodi nikamor in potem, da pač sprejmemo, kar nam je dano ter da iz tega potegnemo največ, kar je mogoče. In tako se je začela moja pot v neznano, ki je zdaj moja najljubša stalnica, saj me veganski okusi zadovoljujejo v vseh vidikih. Zato na jedi, ki jih ne smem več uživati, niti ne pomislim, pa čeprav je za večino obrok brez mesa, bele pšenične moke, belega sladkorja in mlečnih izdelkov nepojmljiv.

Okusi, ki so zdaj del moje prehrane, se tako meni kot vsem, ki jim pripravljam veganske obroke po svojih receptih, zelo dobri, celo odlični, kar pritrjuje temu, da je veganska prehrana ne samo polna dobrih vitaminov, beljakovin in ogljikovih hidratov, temveč tudi (pre)polna dobrih okusov. Ko zdaj pogledam v preteklost, se mi zdi, da sem z diagnozo pravzaprav dobila DARILO. Ozdravela sem, dobila življenjsko energijo, obenem pa me je življenje obogatilo z novimi kulinaričnimi izkušnjami, drugačnimi okusi, raziskovanjem in kombinacijami. Moji veganski obroki so po mnenju širokega kroga preizkuševalcev teh jedi še boljši, predvsem pa drugačni od klasičnih, saj gre za povsem novo dimenzijo okusov in videza.

Ker opažam, da tudi v veganskih restavracijah po pravilu ne strežejo jedi brez bele moke, menim, da bodo tudi moji recepti dobrodošli za oblikovanje novih ponudb, saj se bodo upoštevali kot dodatek klasični kuhinji, kjer je ponudba vegetarijanskih in veganskih jedi zelo siromašna in neizvirna. Znano je, da se krog veganov in vegetarijancev iz različnih razlogov zelo širi. Prav zaradi tega menim, da bo ta knjiga odličen spremljevalec za vse. - Barbara