Količina:

0


Znesek:

0,00

Islam - Razločevalne značilnosti

Islam - Razločevalne značilnosti
  • Redna cena:

    15,90 €

  • Popust:

    0,79 € (5%)

  • Spletna cena:

    15,11 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V tej knjigi je opisanih nekaj razločevalnih značilnosti islama, kot so univerzalnost, strpnost, celovitost, pravičnost, širjenje miru in obsojanje obrestovanja. Vsebinsko bogato in zanimivo branje.

Islam – razločevalne značilnosti je bilo predavanje, ki ga je imel Mirza Tahir Ahmad na Univerzi v Canberri v Avstraliji. Govornik gradi predavanje na tezi, da je najbolj izrazita značilnost islama dvojna. Prvič, je edina religija, ki trdi, da je, in je, končna, univerzalna in večna, za vse čase in vse ljudi. Drugič, je edina religija, ki priznava in je priča resničnosti vsake druge religije in trdi, da resnica ni monopol islama – medtem ko vsaka druga religija trdi, da zgolj ona vsebuje sveto resnico.

Nato Mirza Tahir Ahmad odgovori na nekatera obširna vprašanja o tem, zakaj so med religijami razlike, ko pa so vse od Boga. Poleg tega govori o treh glavnih točkah: da so islamski nauki ne le univerzalni in večni, ampak tudi dokončni, celoviti in popolni; da je Koran zadnja in nespremenljiva Božja beseda, prosta vseh človekovih sprememb in da je prerok islama, Mohamed, pečat prerokov – najboljši med njimi – in popoln model odličnosti za človeštvo.

Na sredini predavanja razpravlja o sedemnajstih značilnostih islama, ki ga razločujejo od drugih religij in ideologij, vključno o islamskem konceptu pravičnosti in islamskih naukih glede oblike in funkcije vlade. Nazadnje govornik občinstvu predstavi Mirzo Ghulama Ahmada, ustanovitelja Muslimanske skupnosti Ahmadija in samo skupnost ter predavanje konča z izvlečkom iz pisanja Mirze Ghulama Ahmada, Obljubljenega Mesije.

Mirza Tahir Ahmad (1928–2003) je bil Božji človek, glas svoje dobe, nadarjen govornik, visoko izobražen učenjak z izjemno inteligenco, plodovit in pronicljiv pisatelj in bister študent primerjalnih religij. Oboževalo in sledilo mu je več kot deset milijonov ahmadijskih muslimanov s celega sveta, ki so mu sledili kot svojemu imamu, duhovnemu vodji, četrtemu nasledniku Mirze Ghulama Ahmada, ustanovitelja Muslimanske skupnosti Ahmadija, v katerega plemeniti položaj je bil leta 1982 izvoljen kot kalif Mesije.

Mehka vezava, 125 x 190mm, 70strani.